Koeajopäivän Alastarolla järjestää Moottoripyöräilyn tuki ry. Se on vuonna 2001 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea moottoripyöräharrastusta, ja pääpainopistealueena on ajoharjoittelutapahtumien järjestäminen. Yhdistys järjestää lisäksi jokamiesluokan moottoripyöräkilpailuja ja ennakoivan ajon kursseja, kerrotaan MP-tuki ry:n sivuilla.

– Meillä oli vuosina 2009-11 kaksi tai kolme kertaa sivuvaunuluokan SM-kisat aloittelijoille tarkoitetun Yamaha Center-cup:in, entisen Jokamiesluokan yhteydessä. Luokka tunnetaan nykyään nimellä Star Service Cup. MP-tuki  on varannut itselleen Alastaron radan koko tulevan viikonlopun ajaksi. Saimme MP-tuki ry:n puheenjohtajan Jukka Relanderin kanssa sovittua meille viisi ajovuoroa perjantaina kello 10.00 alkaen, kertoo Markku Artiola Artiola Sidecar Racing Teamista.

– Lisäkseni paikalla ovat Jari Oinonen, Pasi Vepsä ja Pasi "Römpötti" Ruponen. Kaikkien kyytiin pääsee radalle kokeilemaan, miltä tuntuu olla sivuvaunumoottoripyörän kyydissä purkkiorjana. Tuon Alastaroon mukaan myös toisen sivuvaunumoottoripyörän, jolla halukkaat voivat kokeilla sivuvaunumoottoripyörällä ajamista. Jos joku kokeilijoista ajaa minua nopeamman kierrosajan radalla, niin se on sitten 8000 euroa ja ajaja on onnellinen sivuvaunumoottoripyörän omistaja, lupaa Markku Artiola.

– Vuosittain innokkaita kokeilijoita on riittänyt kiitettävästi. Ennenkaikkea kyytiin, mutta myös kokeilemaan miltä tuntuu ajaa kilpasivuvaunumoottoripyörää.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita. Sää näyttää myös suosivan tulevaa viikonloppua. Alastaron rata sijaitsee Virttaalla, kantatie 41:n (Tampere-Nokia-Aura-Turku) ja maantien 213 (Loimaa-Alastaro-Virttaa-Säkylä) varrella.