Kansainvälinen Naismotoristien päivä on saanut naismotoristit liikkeelle Kanadan lisäksi ympäri Usa:ta. Euroopassa päivän viettäminen rantautui ensin Hollantiin ja ranskalaiset naismotoristit ovat myös keränneet rivejään päivän kunniaksi.

Juhlavuoden virallisessa logossa on avokypärä, josta näkee, että sen on pukenut ylleen naismotoristi. Hänen katseensa on leuka pystyssä suunnattu ylös horisonttiin avoimin mielin tulevaisuuteen tähdäten. Kuvan alalaidassa on kaikenkokoisia ja mallisia moottoripyöriä, korostamassa että päivä on tarkoitettu yhtäläisesti kaikille naismotoristeille, moottoripyörän malliin, merkkiin tai kokoon katsomatta. Meillä Suomessa ollaan vasta heräilemässä päivän olemassaoloon.

– Meillä Wimassa (Womens´International Motorcycle Association) vasta kaksi vuotta sitten herättiin, että tällainenkin on olemassa, mutta suurempaa liikehdintää ei vielä asian tiimoilta ole Wimankaan puitteissa ollut. Suomessa päivän ajankohta, toukokuun alku, hillitsee osaltaan päivän viettoa. On aivan eri asia lähteä toukokuussa liikkeelle moottoripyörällä Etelä-Euroopassa, kuin meillä Suomessa. Tähän aikaan vuodesta voi olla vielä todella kylmät ilmat. Viime vuonna ensimmäistä kertaa yritettiin järjestää vähän jotain päivän teemaan liittyen. 

– Kun Liedon motoristikirkko sattuu samalle päivälle ja Suomessa äitienpäivä osuu kyseiselle viikonlopulle, niin Kansainvälinen naismotoristien päivä jää ikäänkuin näidenkin jalkoihin, kertoo LBC-Wima Finland ry.n presidentti Pirjo Kivimäki.

Niinkuin aina, jostakin on alotettava. Nyt kelit suosivat, joten kaikille suomalaisille naismotoristeille: Hyvää Kansainvälistä Naismotoristien päviää: Just Ride!

Aiheesta aiemmin: Tänään on Kansainvälinen naismotoristien päivä: 'Just Ride'!