Järjestyksessään 35:t Mp-messut ovat lähtökohdaltaan lupaavat. Tapahtuma on Pohjoismaiden suurin, ja tänä vuonna sen teemana MP-kauppiaitten Niko Kantolan sanojen mukaan suomalaisen motoristin maailma. Vieraita odotetaan yli 50 000.

Mp-kauppaitten puheenjohtaja ja messujen myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola ja Cityn Juha Valvio.

Hondan myyntipäällikkö Patrick Manner näkee uutena suuntauksena sen, että monet valmistajat ovat tuoneet myös moottoritilavuudeltaan pienempiä, 500-800-kuutoisia pyöriä markkinoille. Ne ovat helppokäyttöisiä ja hinnaltaan ja käyttökustannuksiltaan edullisempia polttoainetaloudsta puhumattakaan.

Ja kuka onkaan Honda CBR1000RR SP:llä matkassa?

Martti Syrjähän se siinä! Etunojapyörillä matkaa tekevä motoristi.

Sumekon myyntipäällikkö Jukka Repo puolestaan uskoo siihen, että suomalaisen moottoripyörämyynnin heikot vuodet ovat takanapäin ja parempaa on luvassa. Kysynnän kasvusta on jo merkkejä viime vuodelta Euroopasta.

BMW Nine T:n ohjaksissa oli tatuointitaiteilija Tony Raita. Haastattelijana Radio Cityn toimittaja Juha Valvio.

Ohjelmaa viikonloppuna on tarjolla vähän joka makuun ja se on monipuolisempaa kuin koskaan aiemmin. Näytteilleasettajia on 140 ja se on varsin kattava.

Kuvassa australialainen Moto 3 tehdaskuljettaja Jack Miller KTM SuperDuke 1290 R:llä.

Supercross-Arenalla on kisoja ja näytöksiä kaikkina päivinä lähes tauotta ja KTM-Motojysky-alueella 15-vuotiaat ja vanhemmat voivat kokeilla moottoripyörällä ajoa ilman korttiakin. Perheen pienimmille on tarjolla minimoto-ajelua omalla alueellaan ja Electric Arenalla voi ajaa sähkömoottoripyörällä.

Perjantaina on jullkiskisa, jossa varsin villi joukko suomalaisia kuumia nimiä mm. Arttu Harkki, Viivi Pumpanen ja Esko Eerikäinen yrittävät ajaa sähköpyörällä nopeinta aikaa.

Kuvassa Harri Kullas, joka ei varmaan liiemmin esittelyjä kaipaa.

Sunnuntaina on puolestaan rock-henkinen Biker´s Church, josta rippikoululainen voi hakea itselleen merkinnän 

Miss Supercross-kilpailuakaan ei kannata unohtaa: voittaja valitaan perjantain ja lauantain mittaan yleisöäänestyksellä.

Messuilla vierailee myös mm. ratamootoripyöräilyn suurin nimi Giagomo Agostini ja Petrol Circus Custom Bike Showssa on näytillä yli 90 kotimaassa rakennettua pyörää. Luokkansa parhaat pyörät palkitaan yleisöäänestyksen perusteella.

Ducati Superleggera pukeissa.

Tähän päälle tulevat vielä Supercrossin SM -osakilpailu ja enduroa, trialia sekä junior cross-ajot jne. Parhaiten asiat selviävät paikan päälle tulemalla ja katsomalla.

Sekä Ducati Superleggera riisuttuna. Molemmat ovat messuilla nähtävillä.

Motouutiset.fi seuraa messuja aktiivisesti.