Moto8ight on yritys, joka väitää, että heidän moottoripyörän rakennussarjansa on parhaimmillaan saatavissa laatikosta ajokuntoon parissa tunnissa. Kuulostaa lupaavalta, mutta matkassa on yksi pieni mutta. Yritys on vielä startup-vaiheessa, eikä aivan vielä pysty myymään sinulle kokonaista rakennussarjaa, mutta he toivovat pystyvänsä pian tarjoamaan vaihtoehdon heille, jotka haluavat kokemuksia pyörän kustomoinnista, mutta joilla ei välttämättä ole tarvittavia erikoistyökaluja tai valmistuksen osaamista.

On eri asia ruuvaamalla kasata jotain kuin pohtia putkenpätkistä hitsattavan rungon geometriaa ja kestävyyttä, mikä vaatii paljon enemmän osaamista ja lahjoja.

Moto8ight:in tiimi yrittää saada kasaan valmiin paketin, joka pitää huolta monimutkaisesta suunnittelusta ja hitsaamisesta, mutta jättää varsinaisen asennustyön tulevalle omistajalle.

Suzukin moottoreiden ympärille rakennettu kokonaisuus

Ensi vaiheessa yritys päätyi käyttämään öljyjäähdytteisiä Suzukin moottoreita voimanlähteinä, ne kun ovat luotettavia, tehokkaita, niitä on saatavilla ja ne ovat kohtuuhintaisia. Lisäksi niitä on tarjolla eri teholuokissa ja kuutiotilavuuksiltaan välillä 600-1200 cm3. Jos omistaja haluaa aloittaa pienemmällä moottorilla, ja sitten vaihtaa isompaan, niin Moto8ight:in runko on suunniteltu niin, että siinä käyvät kaikki näiden moottorien vaihtoehdot.

Moto8ight on tehnyt T&K-työtä jo noin 15 kuukauden verran ja haluaa, että pyörän kokoaminen on paitsi hauskaa, myös prosessi, josta voi oppia jotain.

Heidän myymälleen rungolle tulee VIN-numero, joten se on aikanaan katulaillinen ainakin USA:ssa, ja runko suunnitellaan siten, että siinä voi käyttää öljyjäähdytteistä Suzuki 600, 750, 1100 tai 1200 cm3 moottoria vuosimallien 1988 - 1993 GSX-R:stä, Bandiitista tai Katanasta. Etujousitus voi myös olla GSX-R:stä tai myöhemmästä Bandiitista tai Katanasta.

Lisäadapterein muitakin moottoreita?

Moto8ight toivoo myös aikaa myöten lisäämään adaptereita ja asennusosia, jotta eri moottorivaihtoehtoja voisi käyttää joustavammin.

Pyörän pitäisi olla tosiaan koottavissa perustyökaluilla parissa tunnissa, mutta vähemmän kokeneelta voi kulua operaatioon muutama viikonloppu. Tulossa on kuitenkin asennusvideoita homman helpottamiseksi.

Koko rakennussarja sisältää rungon, alumiinisen polttoainentankin, tankin päällisen ja istuimen, korkeudeltaan säädettävän alumiinisen takarungon joko yhdelle tai kahdelle istuimelle, säädettävät koneistetut takaosat, koneistetut alumiiniset moottorin asennusosat, kaikki asennusosat, valot ja mahdollisesti säädettävän etupään.

Tämä jättää valinnanvapautta sen suhteen, millaiset etuvaimentimet, (Suzukin) moottorin ja vanteet rakentaja itse haluaa hankkia. Oheisesta kuvasta voit todeta, miltä pyörä suurin piirtein valmiina näyttää. Pyörästä kertoi ensin Jalopnik, ja lisätietoja saat valmistajan sivuilta.

Hankkisitko pyöräsi rakennussarjana?