1. "Mihin jätit miehesi kun olet moottoripyörällä matkassa?"

On maita, joissa naisten vapaus liikkua, ajaa autolla, saati moottoripyörällä on kyseenalaistettu, jopa kielletty. Onneksi elämme Suomessa, jossa naisilla on ollut äänioikeuskin jo vuodesta 1906 ja vapaa liikkuminen on omista mieltymyksistä kiinni.

2. "Tietääkö miehesi, missä hänen moottoripyöränsä on?"

Mitä isompi pyörä, sen useammin epäillään, että pyörä ei ole naiskuskin oma. Kaikkien on hyvä aloittaa harrastus maltillisen kokoisella pyörällä. Mutta usein käy, että nälkä kasvaa syödessä ja myös jotkut naiset mieltyvät isompiin, tehokkaampiin pyöriin.

3. "Naismotoristit ovat rekkalesboja"

Nykykäsityksen mukaan homoseksuaalisesti suuntautuneita on kolmesta seitsemään prosenttia väestöstä ja 5-30 prosenttia kertoo olevansa jotain muuta kuin "täysin heteroita", näkökulmasta riippuen. Mitään yksiselitteistä lukua ei ole olemassa, informoi Ranneliike.net. Samalla prosentilla varmaan motoristeista löytyy sateenkaari-ihmisiä. Oli kysymyksessä mies tai nainen, niin seksuaalista suuntautumista moottoripyörän koon, merkin tai edes moottoripyöränvärityksen perusteella on mahdotonta mennä arvaamaan. Maantiellä kaikki olemme tasavertaisia keskenämme.

4. "Orpoja lapsia on jo tarpeeksi tässä maailmassa"

Naismotoristit, joilla sattuu olemaan jälkikasvua, leimataan holtittomiksi ja vastuuttomiksi ihmisiksi. Ikäänkuin naisten paikka olisi vanhakantaisesti keittiössä kodin hengettärenä tai jos oikein villiksi heittäytyy, niin marttakerhoon voi liittyä, opettelemaan lisää hyötytaitoja arjen pyörittämiseen.

5. "Kun kaadut, niin ethän jaksa edes nostaa tuota pyörääsi pystyyn"

Sanotaan, että on kahdenlaisia moottoripyöräilijöitä, niitä jotka ovat kaatuneet ja niitä jotka tulevat kaatumaan. Pyörän nostaminen ei ole voimasta kiinni, vaan puhtaasti tekniikkalaji, joista löytyy artikkeli myös Motouutiset.fi:stä.

6. "Ihanko itse tämän pyörän tähän ajoit"?

Tulet kaupasta tai kahvilta ja pyörääsi ihailemaan tullut mies huomaakin pyörän omistajaksi naisen, niin joskus hämmästys purkautuu ulos koomisena sammakkona. Moottoripyörillä ajetaan, niitä työnnetään vain viime hädässä tai kun osallistutaan moottoripyöräpoliisin pääsykokeeseen.

7. "Menee tunnelma pilalle, kun mukana on naisia"

Joidenkn miesten on vain vaikea hyväksyä, että heidän mielestään miehiseen harrastuksen joukkoon tulee mukaan naisedustajia. On mp-kerhoja, joiden jäsenistö muodostuu vain miehistä. Säännöt ovat selkeät ja se on ok. Tosin naismp-kerhotkin ovat punainen vaate pienelle urosjoukolle. "Jätin oman pesueen kotiin, tää on mun laatuaikaa, pysyisivät kotona hellan äärellä, minne kuuluvat", on ihan elävässä elämässä kuultu kommentti naismp-kerhon ajaessa kokoontumisajoihin paikalle.

Vaikka negatiivisia asenteita löytyy, niin onneksi nämä ovat vain ääriesimerkkejä, ja valtaosa miehistä suhtautuu yhtä positiivisesti naismotoristeihin kuin naisetkin miesmotoristeihin. Hyvää Kansainvälistä Naismotoristien päivää ja Lets Ride!