Samalla uusi oma tehdas merkitsee sitä, että BMW:n yhteistyö brasilialaisen moottoripyörävalmistajan Dafra Moton kanssa päättyy kesän mittaan. Dafra on koonnut BMW:n moottoripyöriä sikäläisille markkinoille.

BMW näkee Brasiliassa isot markkinat G310R:lle sekä varmaankin sen tuleville rinnakkaismalleille. BMW myös esitteli Sao Paolossa ensimmäistä kertaa julkisesti Concept Stunt G310R -mallin, joka oli lähinnä väriviritetty malli G310R:stä, joka siihen asti oli pidetty kutakuinkin julkisuudelta piilossa.

Sao Paolossa viime syksynä esitelty BMW Concept Stunt G310R.

Sao Paolossa viime syksynä esitelty BMW Concept Stunt G310R.

Kehittyvillä alueilla kuten Intiassa ja Brasiliassa kysyntä osuu pieniin tai keskisuuriin moottoripyöriin ja on vasta siirtymässä isompiin luokkiin.

BMW Motorradin johtajan Stephan Schallerin mukaan yritys on globalin strategiansa mukaisesti avaamassa olemassaolevia markkinoita kuten Brasiliaa ja G310R:llä on avainpelaajan rooli, jotta yritys kykenee voittamaan uusia innostuneita kohderyhmiä yrityksen moottoripyörille.

BMW:n odotetaan esittelevän rinnakkaismalleja G310R:lle seuraavien vuosien aikana ja lisäksi uusi tehdas todennäköisesti valmistaa niitä myös Brasilian markkinoille.

Brasilia on maailman viidenneksi väkirikkain maa, jossa asustaa yli 202 miljoonaa ihmistä, joten on varsin ymmärrettävää, että se kiinnostaa paitsi yksittäisenä markkinana, myös ponnahduslautana muiden Latinalaisen Amerikan maiden alueille.