Rautalammilla tiellä 69 Toholahdessa tapahtui henkilöauton ja moottoripyörän yhteentörmäyksestä sunnuntaina 8.5.2016 noin klo 14.00. Moottoripyörä oli ollut ajossa Suonenjoelta Rautalammin suuntaan, kun kuljettajan kertoman mukaan pyörän takarengas oli lukkiintunut ajon aikana ja sen vuoksi pyörä oli kaatunut vasemmalle kyljelleen tien keskiviivan kohdalla. Moottoripyörän kuljettaja oli pudonnut pyörän päältä ja pyörä oli jatkanut matkaa kyljellään asfalttitiellä kulkusuunnassaan vasemmalla ajokaistalla.

Samaan aikaan Rautalammin suunnasta lähestyi henkilöauto. Moottoripyörä luisui vastaantulevien kaistalla siten että se törmäsi suoraan vastaan tulleen henkilöauton keulan alle ja syttyi törmäyksen seurauksena tuleen. Moottoripyörä ja henkilöauto paloivat pahoin.

Moottoripyörää kuljetti rautalampilainen vuonna 1971 syntynyt mieshenkilö. Hänet toimitettiin loukkaantuneena Kuopioon sairaalaan. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Henkilöautoa kuljetti vuonna 1963 syntynyt kuopiolainen nainen. Sekä nainen että matkustajana ollut mieshenkilö selvisivät tapahtumasta vammoitta. Sää tapahtumapaikalla oli kirkas ja kuiva. Ajokeli oli hyvä. Viranomaiset ohjasivat liikenteen kiertotielle tapahtuman selvittelyn ajaksi.

Poliisi jatkaa tapahtumaan johtaneiden syiden selvittelyä.