Bike Mine on rakenteeltaan varsin yksinkertainen: siinä on panos, joka ainakin nykymuodossaan muistuttaa  lyhennettyä haulikonpanosta, joskaan siinä ei ole haulia eikä mitään, mikä leviäisi ympäristöön, paitsi ääni. Lisäksi siinä on runko-osa, jonka iskuri viritetään kun panos laitetaan sisään. Kolmantena osana on sitten laukaisunaru, joka liitetään esimerkiksi takavanteeseen siten, että heti, kun pyörää, moottoripyörää, venettä, jetskitä tai kelkkaa tai mönkijää yritetään liikuttaa, panos räjähtää.

Keksintö on brittiläinen ja suunnittelijan mukaan sen pitäisi olla katulaillinen kaikkialla. 

Bike Mine ja sen osat. Asennuksessa ja paketissa on vielä kehitettävää: helppo asentaa, helppo purkaa?

Bike Mine ja sen osat. Asennuksessa ja paketissa on vielä kehitettävää: helppo asentaa, helppo purkaa?

Bike Mine on Kickstarter-joukkorahoitushanke, joka toistaiseksi on onnistunut keräämään 1091 puntaa 15 000 punnan, 18 900 euron tavoitteestaan. Hanke on kuitenkin vasta alkuvaiheissaan, sitä on tätä kirjoitettaessa jäljellä vielä 38 päivää. 

Yksittäisen Bike Minen hinta kolmella patruunalla varustettuna on 49 puntaa, noin 62 euroa ja se lähetetään kaikkialle maailmassa. Tuotannon pitäisi alkaa syyskuussa 2016.

Asiasta kertoi ensin Road and Track ja hankkeen Kickstarter-sivulle pääset tästä. Allaoleva video selventää hyvin laitteen toimintaperiaatteen. Loppusijoitus vaatii vielä tuotekehittelyä, sillä luulisi varkaalle olevan helppoa huomata Bike Minen olemassaolo mulloin paitsi pimeässä.