Naruska Tour 2016 on kolmas BR-Bikers ry:n järjestämä ryhmäajotapahtuma. Osallistuvat kuskit on jaettu kymmeneen partioon, joissa jokaisessa on järjestäjän puolesta nimetty partionjohtaja.

Lähtö tapahtuu Shell Kontiomäen pihasta kaikki henkilökohtaiset varusteet pakattuna omaan moottoripyörään. Viisi päivää myöhemmin tapahtuma päättyy samaan paikkaan. Reitit ajetaan Kainuun, Koillismaan ja Etelä-Lapin alueella pitkin vaihtelevaa tiestöä sora- ja metsäautoteillä.

Majoitukset ovat reitin varrella kolmessa eri paikassa. Sallan Naruskalla leiri pysähtyy kahdeksi yöksi samaan paikkaan, jolloin jää aikaa ajaa ja tutustua paremmin Sallan ja Savukosken erämaatiestöön.

BR-Bikers ry:n pyrkimyksenä tapahtumassa on vaalia matkaenduroharrastamiseen liittyvää ryhmäajohenkeä. Kiinnostuksesta tällaiseen toimintaan kertoo se, että rajallisesta majoituskapasiteetista johtuen tapahtumaan eivät mahtuneet kaikki halukkaat, ja tapahtuma varattiin täyteen viikossa keskellä pimeintä talvea.

Jokaiselle päivälle on suunniteltua ajettavaa reittiä koko päiväksi. Sallan Naruskalla on lisäksi loistava mahdollisuus koeajaa soralla uutta Honda CRF 1000 Africa Twiniä, joita Moto-Rauma tuo paikalle kaksi kappaletta.

Tapahtuman päätöstilaisuus ja palkitsemiset jaetaan viimeisessä majoituspaikassa Posion Anetjärvellä torstai-iltana 4.8.2016.

Tapahtumaan tulee 50 osallistujaa ja järjestäjien puolesta vielä 14 moottoripyörää sekä autolla kulkeva huoltotiimi lisäksi. Osallistujia on Suomen lisäksi Ruotsista ja Saksasta. Kokonaisuudessaan puhutaan yhdestä Suomen suurimmista soralla tapahtuvista ryhmäajotapahtumasta.