Enduron nuorten U20-luokan SM-avauksen Jämsässä nimiinsä vienyt Antti Hänninen ajoi voittoon myös kauden toisessa osakilpailussa Forssassa. Toiseksi sijoittui Eemil Helander ja kolmanneksi Antti Ahtila.

Naisten Suomen Cupissa nähtiin aluksi tiukkaa taistoa hallitsevan enduron Euroopan mestarin Sanna Kärkkäisen ja Marita Nyqvistin välillä. Lopulta Kärkkäinen tervehti maalilinjaa ensimmäisenä lähes neljä minuuttia ennen Nyqvistia. Kolmanneksi sijoittui Jennifer Siekkinen.

Veteraanien V40-luokan vei nimiinsä enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silvan. Tomi Salonen oli toinen ja Janne Mukkala kolmas. V50-luokan voittajaksi kruunattiin Karri Tikkanen ennen Kaj Töttermania ja Tero Svinhufvudia.

Yleiskilpailussa nähtiin myös SM-sarjan kärkikuskeja. Voiton vei Antti Helssten, toiseksi sijoittui Eemil Pohjola ja kolmanneksi Mika Karma.

– Oli tosi hyvä ja hieno kilpailu. Oli makeat pätkät pääosin, paljon siirtymiä metsässä ja iso siisti varikkoalue. Päivään mahtui yhdet lipat neljännellä erikoiskokeella, mutta muuten ajaminen päivän aikana oli hauskaa, Hellsten summasi.

Vaikka kilpailun järjestelyt saivatkin kiitosta, oli reittipaikka paikoin erittäin haastava.

– Kilpailu saatiin vietyä läpi ja muutaman ongelman järjestäjiä kohtasi, kun ensimmäinen siirtymä osoittautui liian hankalaksi. Näin ollen jotta kilpailu ratkaistaisiin maastokokeilla eikä pelkillä siirtymillä ja se saataisiin vietyä läpi aikataulun puitteissa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi muuttaa ensimmäinen siirtymä tiesiirtymäksi, järjestäjätoimikuntaan kuulunut Katja Paavola kertoo.

– Toisella maastokokeella oli kaksi mäkeä, jotka kulumisen johdosta tulivat haastaviksi ja aiheuttivat osalle kuljettajista odotusta toisten ollessa kaatuneina reitillä, siirtymäksi muuttamisen yhteydessä mäet jätettiin reitistä pois. Reitin ollessa osin teknistä ja toisaalta osin hyvinkin nopeaa, suuremmilta loukkaantumisilta onneksi vältyttiin pois lukien yksi puuhun ajo MK 1:llä, Paavola jatkoi.

Tulokset täältä. Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:n sivuilla.