Helpmet on maailman ensimmäinen kypärä, joka huomaa kuljettajan päähän tulleen iskun ja osaa pyytää apua, kun kuljettaja on tajuttomana. Monessa tapauksessa päävamma aiheuttaa sen, että kuljettaja menettää tajuntansa, ja on kykenemätön soittamaan apua. Siinä vaiheessa kuin joku huomaa asian, ja ensiapuyksikkö saadaan paikalle, voi jo olla liian myöhäistä. 

Helpmet suunnitteli yhteistyössä Thaimaan terveydenhuollon tieturvallisuushankkeen kanssa maailman ensimmäisen kypärän, joka pystyy huomioimaan päähän kohdistuneen iskun ja hälyttämään apua. Olennaisinta kypärässä on se, että se virtaviivaistaa ja nopeuttaa pelastusprosessia. Vaste ja pelastaminen toimivat tilanteissa, joissa ne eivät aiemmin olisi olleet mahdollisia. 

Helpmet merkitsee vallankumousta onnettomuuksista raportoinnin prosessille nykyisestä puhepohjaisesta menettelytavasta, jonka onnistuminen riippuu aina onnettomuuden uhrin tai ohikulkijan kommentoinnista. Helpmet toimii välittömästi ja antaa digitaalisen raportin asiasta.

Helpmetin ytimessä on pietsosähköinen iskunilmaisin, sisäänrakennettu GPS sekä GSM-datamobiilitekniikkaa. Iskusensori kertoo, jos iskun vaikutus osuu päähän ja ylittää tietyn G-voimarajan, rajan, joka johtaa tajuttomuuteen ja lähettää hätä-tekstiviestin kansalliseen hätäkeskukseen sekä kuljettajan reaaliaikaisen sijainnin sekä tärkeimmät terveystiedot kuten veriryhmän, lääkehistorian sekä vakuutustiedot, jotka kuljettaja on nettisivustolle rekisteröityessään ilmoittanut.

Kypärä on vielä konseptivaiheessa, mutta kehitystyö on käynnissä. Alla video sen toiminnasta. Asiasta kertoi ensin Adweek. Lisätietoja Helpmetin kotisivuilta. Linkki videoon tässä, mikäli se ei näy alla.