Jyväskylässä trialia

Tulevana viikonloppuna järjestetään Jyväskylän Laajavuoressa moottoripyörien trialin SM-osakilpailu Laajavuoren hiihtokeskuksen maastoissa. Molempina päivinä on erillinen SM-kisa. Kisamaastoa on saatu lisää, joten puolet reitistä on aivan uusissa paikoissa, mikä tekee tapahtumasta mielenkiintoisen.

Eliittiluokassa ovat viivalla kaikki Suomen parhaat ajajat, pitkästä aikaa jopa 10 kuljettajaa. Tervakoskella vajaat kaksi viikkoa sitten ajetun ensimmäisen SM-osakilpailun eliittiluokan voitti konkari Jussi Haapanen, joka antoi nuorisolle paineita. Hallitseva Suomen mestari Timo Myöhänen oli SM-avauksen toinen ja Jere Karjalainen kolmas. Kaiken kaikkiaan Jyväskylän osakilpailuun eri luokkiin on ilmoittautunut peräti 38 kuskia.

Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 10.00 ja kuskien odotetaan saapuvan maaliin klo 15 maissa. Lauantaina lisäksi ajetaan Eliittiluokan finaalikierros klo 15.00 alkaen. Tässä kuskit ajavat yhdessä 3-4 jaksoa, jolloin yleisöllä on hyvä tilaisuus verrata kuskien taitoja. Kisa käydään aina jakso kerrallaan ryhmässä. Pisteet lisätään varsinaiseen kahden kierroksen kisaan. Tarkkailujaksoja kierroksella on 12 ajoaika on neljä tuntia 30 minuuttia.

28.-29.05. Trial SM 3/7, Jyväskylä, Laajavuori: Lauantai klo 10.00-16.00. Sunnuntai klo 10.00-15.00.

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:n sivuilla.

Speedwayn SM-liiga jatkuu Hyvinkäällä

Viime viikolla alkanut speedwayn SM-liiga jatkuu lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Samalla hallitseva Suomenmestari Hyvinkään Sand Blowers aloittaa kautensa huilattuaan viime viikon avauskierroksella. Alkava kausi on Hyvinkään Moottorikerholle myös juhlakausi, sillä kerho on mukana nyt 20. kauttaan speedwayn kotimaisessa pääsarjassa. Mukaan mahtuu kausia eri joukkueen nimillä ja myös sarjan nimi on vaihdellut, mutta speedwayn kerhojoukkueiden SM-mitalista Hyvinkää taistelee nyt siis 20. kertaa.

Timo Lahden ollessa Kroatiassa ajamassa paikasta ensi vuoden henkilökohtaiseen MM-sarjaan käyttää Sand Blowers hänen erissään sijaisajajaa. Loukkaantuneen Aarni Heikkilän puolestaan korvaa Ruotsin Daniel Henderson. Ruotsalainen ei juuri talvella ehtinyt lomailla, sillä hän kiersi jääspeeedwayn henkilökohtaisen MM-sarjan sijoittuen sijalle 11. Vuoden 2014 Suomenmestari Jari Mäkinen ja viime vuoden pronssimitalisti Teemu Lahti täydentävät kotijoukkueen.

Lahden Haukat saapuu Hyvinkäälle samalla joukkueella, jolla se taipui Porin Nopea Racingille vain pisteen erolla kauden avauksessa. Myös Seinäjoen Kotkat jatkaa samalla kokoonpanolla. Varkauden Ankkurit saapuu Hyvinkäälle Jesse Mustosen johdolla. Tero Aarnio on Ankkureista edelleen sivussa loukkaantuneena.

28.05. Speedway SM, Suomen Cup Ottelu 2: Sand Blowers – Kotkat – Haukat – Ankkurit, Minispeedway 85cc, Hyvinkää

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:n sivuilla.

Aiheesta aiemmin sivuillamme mm.: Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja alkaa viikonloppuna Jurvan Botniaringillä