Zero perustettiin Santa Cruzissa Kaliforniassa vuonna 2006 Electricross-nimen alle. Perustajana oli Neal Saiki, joka on innokas moottoripyöräilijä, ilmailuinsinööri ja keksijä. Yrityksen perimään kuuluu eturintaman teknologiaa, moottoripyörien valmistamisen ammattitaitoa sekä moottoriurheilua, kerrotaan yrityksen tiistaina julkistamassa tiedotteessa. Zeroja on valmistettu Kaliforniassa jo kymmenen innovatiivisen vuoden ajan, ja se tekee yrityksestä maailman pisimpään toimineen sähkömoottoripyörävalmistajan. 

– Aikana jolloin sähköajoneuvot olivat vain vähän enemmän kuin kaukaa haettu idea, jopa kaikkein teknologiainnostuneimpien motoristien parissa, perustajat näkivät potentiaalin muuttaa teollisuudenalaa, toteaa Zero Motorcyclesin pääjohtaja Richard Walker. – Viimeisen 10 vuoden aikana olemme saavuttaneet kilometripylvään toisensa jälkeen uudelleenmäärittääksemme moottoripyöräilyn kokemuksena eliminoimalla tyypillisen kuumuuden, monimutkaisuuden, melun, tärinän sekä bensakäyttöisten moottoripyörien huoltomurheet. Tulokset ovat olleet riemastuttavia, ja olemme oikeastaan vasta aloittaneet.

Kymmenvuotisjuhlinnan keskiössä on rajoitetun valmistuksen Zero DSR juhlamalli. 50 sellaista rakennetaan käsityönä Zeron Kalifornian päämajassa. Mallin pitäisi olla Zeron elegantein ja hioituin metallimustine maalipintoineen, kustomoituine grafiikoineen ja lisävarusteineen. Se on ensimmäinen malli, jossa on valmiiksi tehdasasennettuna mukana Charge Tank, latausjärjestelmä joka mahdollistaa asiakkaita laajentamaan ajomahdollisuuksiaan käyttämällä Level 2 -latausasemia (USA:ssa). DSR on dualsport-malli, joten siinä ovat vahvasti mukana merkin offroad-juuret.

Puuttuvat hiilidioksidipäästöt

Yksi Zeron perusperiaatteista on tuottaa kuljettajille jännittävä ajokokemus ja samalla tehdä heidän elämänsä ja maailma heidän ympärillään paremmaksi paikaksi,

– Arvioimme, että Zero-kuljettajat ovat näinä vuosina jättäneet synnyttämättä noin 6 miljoonaa kiloa hiilidioksidia sekä säästäneet yli kaksi mijloonaa euroa bensiinissä, Zeron teknologiajohtaja Abe Askenazi pohtii. 

Yhdysvalloissa Zero tarjoaa pyörän ostajille myös erityislahjaa. Kesäkuun aikana uuden S-, SR-, DS- tai DSR Zeron ostaja saa 1000 taalan lahjakortin ja FX:n tai FXS:n ostaja 650 dollarin lahjakortin. Tarjous ei koske juhlamallia.

– Me myös vastaamme kaikista kytkimestä, öljynsuodattimista, sytytystulpista ja öljynvaihdoista aiheutuvista kuluista koko pyörän eliniän, Askenazi vitsailee.

Se on helppoa, Zeroissa kun ei ole olemassa kytkintä tai moottoreissa öljyä, eikä se vaadi voimalinjan huoltotoimia.

Suomessa Brandt-Polaris toimii Zero-moottoripyörien maahantuojana ja tuotteiden jälleenmyynnistä vastaa yksinoikeudella Bike World. Lisätietoja Zeron sivuilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: BikeWorld ryhtyy yksinmyyntioikeudella sähkömoottoripyörämerkin myyjäksi Suomessa