Paikalla selvisi, että kokkolalainen alle 18-vuotias tyttö oli ajanut kevyen liikenteen väylää särkkien suunnasta kohti Kalajoen keskustaa normaalia mopon vauhtia ja häneltä oli jostakin syystä kokonaan jäänyt huomaamatta kevyenliikenteen väylälle myrskyn kaatama puu seurauksella, että hän oli törmännyt siihen ja kaatunut.

Törmäyksessä moponkypärä oli todennäköisesti viallisuuden vuoksi lentänyt päästä ja tyttö oli lyönyt kaatuessaan päätään asfalttiin loukaten päänseutuaan ja jalkaansa. Ilmeisesti pahemmilta vammoilta kuitenkin säästyttiin. Tyttö vietiin ensihoidon toimesta jatkotutkimuksiin OYS:aan.

Tyttö puhalsi alcolmeteriin 0,94 promillea, joten häntä epäillään tapauksessa rattijuopumuksesta.

Pelastuslaitos raivasi myrskyn kaataman puun kevyenliikenteen väylältä pois.

Poliisi muistuttaa, että mopollakin paras henkivakuutus on ehjä- ja oikeinkäytetty kypärä. Jos kypärän leukahihna on rikki, se on huomattavan löysällä tai sitä ei ollenkaan kiinnitetä, voidaan käyttäjää rangaista vastaavasti kuin kypärää ei olisi ollenkaan päässä. Pahinta on kuitenkin - niin kuin tässä tapauksessa - että törmäyksen sattuessa kypärä jatkaa edellä yksin matkaa ilman mopoilijaa ja jättää pään suojaamattomaksi.