Sivustolla todetaan, että maiden välillä on suuria eroja jotka johtuvat verotuksesta ja erilaisista tuista. Kehittyneissä rikkaissa maissa polttoaine on kalliimpaa, kun taas köyhemmissä maissa, ja niissä joissa tuotetaan öljyä, polttoaineitten hinnat ovat selkeästi alemmat. Yhdysvallat ovat poikkeus, koska maa on taloudellisesti kehittynyt, mutta bensiinin hinta on edullinen, vain 61 eurosenttiä per litra.

Kaikki maat pystyvät ostamaan öljyä kansainvälisillä markkinoilla suurin piirtein samoilla hinnoilla, mutta erot hinnoissa muodostuvat erilaisista verotusasteista sekä mahdollisesta polttoaineen hinnan tukemisesta. Tästä johtuvat maakohtaiset erot bensiinin vähittäismyyntihinnoissa.

Joissakin tapauksissa, kuten esim. Venezuelassa, hallitus tukee bensiinin hintaa, joten siellä ajaminen on halpaa, bensiini maksaa vain 0,53 € per litra.

Global Petrol Prices - sivuston mukaan kalleinta bensiini on tällä hetkellä Hong Kongissa, jossa se maksaa 1,66 euroa per litra. Hyvänä kakkosena tulee Norja, jossa litrahinta on 1,64 euroa.

Edullisinta bensiini on öljyntuottajamaa Kuwaitissa, jossa se maksaa vain 0,19 euroa per litra. Kakkosen on Saudi-Arabia 21 eurosentin litrahinnallaan.

Naapurimaistamme Venäjällä litrahinta on noin 50 senttiä ja Ruotsissa puolestaan se on 1,48 € litraa kohti.

Sivusto mittaa 95-oktaanisen polttoaineen hintaa. Erikseen on saatavilla tiedot myös dieselpolttoaineen hinnoista. Global Petrol Prices - sivusto antaa myös mahdollisuuden suunnitella lomareitti siten, että se kulkee edullisimman polttoaineen maitten kautta.