Spektre on pimeässä loistava elektroluminenssiin perustuva litteä, kypärään tarraliimattava kaapeli, joka saa virtansa ladattavasta akusta. Hankkeen takana on 20-vuotias Fanny Dubus, ja hänen väitteensä mukaan kyseessä on ensimmäinen kypärän valaiseva järjestelmä.

Ajatus kuulostaa oikeastaan hienolta. Moni moottoripyörän kuljettaja haluaisi näkyä paremmin yöllä, joten on hämmästyttävää, ettei se ole herättänyt isompaa kiinnostusta Kickstarterissa. Ja Spektre on suunniteltu nimenomaan käytettäväksi moottoripyöräkypärässä.

Spektre.

Spektre.

Spektre Lighting System koostuu kolmen metrin mittaisesta elektroluminenssikaapelista, 50 cm pitkästä elektreluminessihihnasta sekä ladattavasta akusta. Systeemiä saa kolmessa eri värissä: vihreänä, oranssina sekä sinisenä. Mikäli rahoitushanke on menestyksellinen, luvassa on muitakin värejä.

Lisäksi Spektren saa toimimaan kolmessa moodissa: hitaasti vilkkuvana, nopeasti vilkkuvana tai vakaana vilkkumattomana valona.

Spektre on helppo asentaa kypärään. Päivällä se on vain miltei näkymätön koristenauha ja seuraa kypäräsi linjoja yksinkertaisesti, ja sen liima on sellaista, ettei se vahingoita kypärääsi.

Spektre.

Spektre.

Spektren akku kestää noin 5 tuntia käyttöä, ja laitteen akkukotelo on sellainen, että se voidaan kiinnittää kypärän reunaan aivan kuin kypäräpuhelin.

Joku voisi ajatella, että laitteen hinta on esteenä kiinnostuksen puutteelle. Yksi yhteen kypärään asennettava Spektre maksaa 69 euroa ja postituksineen Suomeen 79 euroa. Se on kieltämättä kalliihkon tuntuinen tämäntyyppisestä laitteesta. Vilkkuvat valot kypärässä ovat hyvät ja lisäävät sekä persoonallisuuden tuntua että turvallisuutta. Mutta miten tieviranomaiset suhtautuvat sellaisiin?

Spektren Kickstarter-sivulle pääset tästä. Video laitteen toiminnasta alla.