Kemin Sisäsatamassa vietettiin lauantaina kesän virallisia aloitusjuhia. Rantaravintolat ja kahvilat ovat avanneet ovensa jo toukokuun puolella, mutta Kemin lukuisista kesätapahtumista yksi pidettiin tänään, kun Sisäsataman kesän avajaisia juhlittiin. Samalla avattiin Joulupukin Satamakonttori. Aamulla keli oli pilvinen ja vettäkin ripotteli, kun Joulupukkia odotettiin saapuvaksi perinteisellä Jähti-aluksella satamaan. Joukko lapsia kerääntyi odottelemaan Joulupukin saapumista ja juuri, kun Jähti ilmestyi näkyviin Selkäsaaren edustalla, sade väistyi ja aurinko lämmitti säteillään.

– Kyllä jännittää, tätä on odotettu, totesivat lapset seuratessaan Joulupukin saapumista Jähtilaivan kannella. Joulupukki huiskutteli innokkaille odottelijoille Jähdin kannelta ja totesi olevansa erittäin iloinen saapuessaan Kemiin pitkästä aikaa. Joulupukki kertoi olevansa innostunut uudesta Satamakonttorista ja tyytyväinen sekä konttorin sijaintiin että tunnelmaan. Joulupukki ohjasi myös alusta kapteeni Olli Ahosen ohjeita noudattaen.

Kemin LumiLinnan muuttaessa uuteen paikkaan entinen LinnanAitta muuntautui Joulupukin Satamakonttoriksi. Kemin Sisäsatamassa Meripuiston laidalla sijaitseva vanha puinen aittarakennus sopii Joulupukin konttoriksi varsin hienosti. Uusi matkailijoille suunnattu vierailukohde on Kemin Matkailun operoima ja konsepti toteutetaan yhteistyössä Joulupukin ja Joulupukkisäätiön kanssa.

Lahjatoiveet pullopostina

– Joulupukin Satamakonttori on Joulupukin virallinen kumppani ja jakaa samat tavoitteet ja arvot Joulupukkisäätiön kanssa. Yhdessä ylläpidämme maailmanlaajuista mielikuvaa Suomesta oikeana joulupukin kotimaana, kommentoidaan asiaa Santa Claus Licensing Oy:stä.

Joulupukin Satamakonttorissa on pieni myymälä, jossa on myynnissä laadukkaita suomalaisia Joulupukkituotteita. Lahjojen antaminen ei kuulu pelkästään jouluun ja Satamakonttorista voi ostaa yllätyslahjan itselle tai ystävälle joka päivä. Aittarakennus toimii kesällä kahvilana ja jäätelöbaarina sekä lounaspaikkana. Konttori on avoinna päivittäin klo 10-18, 27.8. saakka. Syksyllä konttori on avoinna tilauksesta ja päivittäin ovet ovat avoinna taas Joulukuun alussa, kun ensimmäiset matkailijat saapuvat uudelle LumiLinna-alueelle rakennettavien Merenrantahuviloiden vieraiksi.

Joulupukille voi lähettää joululahjatoiveet satamakonttorissa pullopostina, alkuviikosta tonttujen merimieskoulussa oppii erittäin tärkeitä taitoja ja Joulupukin kanssa tapaaminen onnistuu torstaista lauantaihin iltapäivisin. Ryhmille joulupuuro kiehuu läpi vuoden ja pikkujoulut voi järjestää vaikka jo syyskuussa.