Oheinen video on British Pathén käsialaa. Se on englantilaisten oma hanke, johon on pelastettu ja arkistoitu video- ja filmimateriaalia vuosikymmenten ajalta. Kiitos sen, meidän käytettävissämme on tämä ainutlaatuista ajankuvaa hehkuva video.

Kyseessä on moottoripyöräjalkapallo-ottelu Border Motor Clubin ja North Hatns Clubin välillä vuonna 1959. Kuten huomaatte, pelipallo on "moottoripyöräkokoa", eli siis noin kaksi kertaa suurempi kuin normaali jalkapallo.

Pelaaminen näyttää todella hauskalta: palloa joko potkitaan pyörän selästä tai tökitään sitä etupyörällä. Välillä myös ajetaan ja kuljetetaan palloa uskomattoman nopeasti. Pyörät ovat selostuksen mukaan yleisimmin 250-kuutioisia.

Säännöt ovat kutakuinkin samat kuin normaali jalkapallossakin, joten yleisön on helppo seurata lajia. Ja yleisö kannustaakin villisti omiaan. Ottelun voittaa Border Motor Club 3-0. Kuuluttaja toivoo, että mp-jalkapallossa järjestettäisiin MM-kisat, jotta Britanniakin saisi lopulta kannun kotiin.

Matsista kertoi ensin Rideapart. Ja mikäli video ei näy alla, käy katsomassa se tästä linkistä British Pathén Youtubesivulta.