Vientijohtaja Sean Cummingsin antama tieto ei varsinaisesti ole uutinen, sillä Harley-Davidson etsii kiihkeästi uusia asiakasryhmiä. Sähkömoottoripyörä voisi olla yksi hyvä vaihtoehto uusien ympäristötietoisten asiakkaiden hankintaan.

Ilmoitus myös todistaa sen, että Harley-Davidson aikaa valmistaa sähkömoottoripyöriä, mikä toisaalta ei istu sen imagoon isojen raskaiden V2-moottoripyörien valmistajana. Viiden vuoden siirtymäaika antaa myös merkin vanhoille kannattajille aikaa niellä asia ja sopeutua siihen.

Project Livewire oli kokeilu, joka oli toteutettu yhteistyössä Mission Motorsin kanssa. H-D keräsi siitä ison joukon tietoa ja kokemuksia sekä asiakaspalautetta. Viimemainitulla on myös merkitystä siinä, että merkki ponnistaa kohti sähkömoottoripyörien valmistusta.

Nykyversiossaan Livewiren kolmivaihevirtamoottori tuottaa 75 hevosvoimaa ja sen vääntö on 71 Nm. Akun toimintasäde jää kuitenkin H-D:n näkökulmasta liian lyhyeksi, ja tavoitteena onkin pitää kruisailumainetta yllä ja saada ajosäde vähintään tuplattua nykyisestä ennen pyörän julkistamista.

Asiasta kertoi mm. Morebikes.