Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pasi Kemppaisen mukaan kesäkuun valvontajakson aikana tavattujen rattijuoppojen määrä vastaa pääosin edellisvuosien lukemia.

– Kiinnijääneiden rattijuoppojen kokonaismäärä on suhteessa suoritettuihin puhallutuksiin nähden hieman alhaisempi kuin viime vuoden vastaavalla valvontajaksolla, mutta huume- tai lääkeperustaisten rattijuopumusten määrä on nousussa. Tämä jatkaa trendiä, joka on ollut nähtävissä viime vuosina: Noin joka kolmannen rattijuopumusrikoksen taustalla on muu päihdyttävä aine kuin alkoholi.

Valvonta osoittautui poliisihallituksen tiedotteen mukaan muutenkin tulokselliseksi.

Poliisi tapasi valvonnan aikana 72 etsintäkuulutettua ja paljasti 42 muuta huumerikosta kuin huumaantuneena ajamista. Kemppaisen mukaan rattijuopumuksen kitkeminen tiestöltämme olisi ensiarvoisen tärkeää, sillä noin joka neljäs kuolonkolarin pääaiheuttaja on liikenteessä päihtyneenä.

– Rattijuoppojen aiheuttamat onnettomuudet ovat tyypillisimmillään kesäkaudella, minkä johdosta poliisi suorittaa aktiivisesti rattijuopumusvalvontaa läpi kesän, Kemppainen sanoo.