Turkulainen Aimo Takatalo ja vaimonsa Hannele ovat Harrikkafaneja.

Vuodesta -87 asti moottoripyöräilyä harrastanut Turkulainen Aimo Takatalo on vaimonsa Hannele Takatalon kanssa vakiovieraita MP-messuilla. Pariskunta on Harrikka-ihmisiä henkeen ja vereen. Ajan voi tarkistaa aidosta Harrikka-kellosta ja Hannelen käsilaukku kantaa myös harrastuksen tunnusta.

Remi Nyman pääsee kohta seuraamaan veljiensä jalanjäkiä motocrossin parissa.

– Kunhan apupyörät voi irrottaa 4-5-vuotiaana, nuori mies pääsee aloittamaan motocrossin harjoittelun, kertoo Remin isä Timo Nyman. Hänen vanhin poikansa Rene jo ovat vahvasti harrastuksen parissa. Pekka Järvinen (keskellä) lopetti itse moottoripyöräilyn, nähtyään pahan onnettomuuden, mutta poikansa Jeren motocross-harrastusta isä kannustaa ylpeänä.

Petri Nyman oikealla ja Pekka Järvinen keskellä.


Radio City lähetti ohjelmaa suorana messuhallilta koko MP-messujen ajan.

– Piristävää vaihtelua olla ihmisten keskellä, normi studiossa istumisen sijaan, kertoivat lauantaiaamupäivän juontovuorossa olleet Veera Karhuvaara ja Janne Leipijärvi. Suurin osa haastatteluista oli jo ennakkoon sovittuja, mutta välillä pääsivät ääneen tavalliset MP-messuvieraatkin.

Radio Cityn Veera Karhuvaara ja Janne Leipijärvi olivat äänessä messuilla.

– Myös tavalliset motoristit ovat alkaneet entistä enemmän kiinnittämään huomiota turvallisuuteen ajovarusteita hankkiessaan, iloitsi Jani Mahlamäki Black7:ltä, joka edustaa Suomessa mm. Shoei kypäriä, Leatt suojavarusteita ja Interphone kypäräpuhelinjärjestelmiä.

Black Sevenin Jani Mahlamäki myi turvallisuutta.

Kynäruiskumaalari Jussi Säterillä oli näytillä hienoja luomuksia.

Keilatakin voi motoristihengessä.

– MP-messut ovat vuoden ensimmäinen tilaisuus saada kunnon kontaktipinta suoraan kuluttajiin kertoi Eurobikerin Saku Erikkilä. Kokemus oli positiivinen ja messuvieraat tulivatkin hyödyntämään messutarjouksia, eikä pelkästään hypistelemään.

Eurobikerin Saku Erikkilä.

– Verkon kautta tapahtuva myynti on tärkeä osa liiketoimintaamme yhdessä viiden myymälämme kanssa kertoi Storm Motorin Samuli Rönkkönen, joka syyskuulle kestävän isyyslomansa aikana työskentelee normaalisti päivän viikossa. MP14-messut tekivät poikkeuksen.

Storm Motorsin Samuli Rönkkönen.

Sokos Hotel Vesileppiksen ja Tahkon Myyntineuvottelija Anne Lantto ja Hanxin Monna Raatikainen etsivät normimessukiireiden keskellä testimotoristia antamaan arvioita, matkailuvinkkejä, kommentteja reiteistä, ko. hotelleista ja Hanxin tuotteista. Varteenotettavia ehdokkaita löytyi lyhyellä aikaa runsain mitoin. Hanx ja Vesileppis tekevät yhteistyötä myös 23.-25.2014 Leppävirralla jo toisen kerran järjestettävän Surinaa Sussuille, Pärinää Pojille koko perheelle suunnatun moottoripyörätapahtuman puitteissa. Monnaa pitää liikkeellä myös uusi huhtikuussa Imatralle avattava Hanxin myymälä.

Sokos Hotel Vesileppiksen ja Tahkon Myyntineuvottelija Anne Lantto ja Hanxin Monna Raatikainen.

Toni Saikkonen sulatteli MP14-messujen 'varikolla' messuantia illan päätteeksi. Hyvä meininki loppuun asti.

Toni Saikkosella oli hyvä meininki loppuun asti.

Messujen crossi- ja kisarata näytti perjantaiaamuna vielä tältä.

Se rakennettiin paikalle tuodusta hiekasta, sorasta ja puutavarasta nollasta kisakuntoon. Hatunnosto!

Lahden moottoripyörämuseon ständilla Hanna Talvala alias Honey Diamond oli töissä ja odotti maailmanmestarilegenda Giagomo Agostinia ja palveli hymyillen asiakkaita. – Meillä Pin-upin tytöillä on hymytakuu, missä sitten työskentelemmekin. Hanna tienaa perusleipänsä tullivirkailijana ja moottoripyörilee kesäisin 'Tupla-x:llä'. 

Hanna Talvala alias Honey Diamond.

Veteraani-MP-Klubilla oli messuilla oma osasto, jossa oli nähtävillä hienosti entistettyjä pyöriä ja suomalaisen ajohistorian havinaa.

Veteraani-MP-Klubin osastoa.

Tässäpä Veteraani-MP-Klubin osastolta oman aikakautensa legenda: 250 cm3 Jawa kaikkine kuusinetoista hevosvoimineen.

Legendaarinen Jawa 250 cc. 16 hevosvoimaa ja kahdessa tahdissa.

Japsistaroja näytillä.

– Kuljetamme moottoripyöräsi näppärästi siihen tarkotukseen suunnitellussa telineessä joko Englantiin Essexiin tai sitten Pohjois-Italiaan Milanoon, Vicenzaan tai Firenzeen, kertoo Motologistican Arto Hyödynmaa

Motologistican Arto Hyödynmaa. Valmiina kuljettamaan.

Tämä arvoisa messukävijä halusi esiintyä nimettömänä, mutta kävi tutustumassa Moto Guzzeihin, koska ajaa itsekin sellaisella.

Nimettömänä esiintynyt messuvieras ajaa siviilissäkin Moto Guzzilla.