Poliisi sai lauantaina 9.7.2016 kaksi ilmoitusta tielle asetetuista naula-ansoista Kiteen Tolosenmäessä. Naula-ansat havaittiin Valtatie kuudella sekä Kiteentiellä klo 22 - 23 aikoihin. Molemmat ansat aiheuttivat renkaan puhkeamisen niihin ajaneissa henkilöautoissa.

Poliisi tutkii tapauksia liikennetuhotöinä. Tapausten esitutkinnassa on edistytty ja poliisi on eilen pidättänyt tapauksiin liittyen 29-vuotiaan Rääkkylässä asuvan miehen. Mies on suoritetuissa kuulusteluissa myöntänyt asettaneensa molemmat naula-ansat tielle.

Mies ei ole pystynyt kuulusteluissa kertomaan mitään varsinaista loogista motiivia teoille. Miehen jäljille päästiin poliisin omien esitutkintatoimenpiteiden kautta. Miehen syyllisyydestä on esitutkinnassa saatu myös muuta näyttöä tunnustamisen lisäksi.

Miestä esitetään tänään perjantaina vangittavaksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Liikennetuhotyöstä voi seurata enimmillään neljän vuoden vankeusrangaistus. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla kiteeläismiehen kolmeksi vuodeksi vankeuteen lukuisista vastaavantyyppisistä tielle asetetuista ansoista vuosien 2014 - 2016 ajalta.

Nyt pidätetyllä miehellä ei ole poliisin tiedon mukaan yhteyksiä aiempiin Kiteen alueella tehtyihin liikennetuhotöihin tai niistä tuomittuihin henkilöihin.