Saksalainen journalisti Richard Gutjahr todisti hyökkäystä Bastiljin päivän juhlintaa Nizzassa, tuossa Ranskan kuulussa rantakaupungissa, kertoi seisoneensa parvekkeella Promenade des Anglaisin vieressä ja nähneensä, miten väki juhli siellä, ja miten kuorma-auto yllättäen ajoi väkijoukon läpi.

Gutjahr kuvasi tapahtuneesta Guardianin sivuilla nähtävissä olevan videon älypuhelimellaan. Video ei välttämättä ole sopiva herkemmille katsojille.

– Yllättävää kyllä, kuorma-auto ajoi hyvin hitaasti. Moottoripyöräilijä ajoi häntä takaa, Gutjahr kertoi. – Moottoripyöräilijä yritti saada kuorma-auton haltuunsa ja yritti jopa avata sen ovea, mutta putosi ja päätyi kuorma-auton pyörien alle.

Moottoripyöräilijä on ilmeisesti kriittisessä kunnossa sairaalassa.

Gutjahr kertoo nähneensä kahden poliisin avanneen tulen rekan kuljettajaa kohti, jolloin tämä oli kiihdyttänyt vauhtia ja ajanut siksak-kurssilla väkijoukkoon.

Panikoitunut väkijoukko juoksi kaikkiin suuntiin. He jotka onnistuivat pelastautumaan juoksivat hotelleihin tai etsivät turvaa hotellien sisäänkäynneistä.

Rekka jatkoi matkaansa vielä noin 300 metriä, pysähtyen vasta, kun toinen henkilö väkijoukosta oli hypännyt sen eteen. Poliisin mukaan kyseinen henkilö osoitti poikkeuksellista rohkeutta.

Tapahtuneessa terroriteossa kuoli 84 henkilöä. Myös iskun tekijä menetti poliisin luodeista henkensä.