Keravalla moottoripyörällä liikkeellä olleen mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ajaessaan karkuun poliisipartiota lauantai-iltana kello kahdeksan jälkeen. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartiota vastaan tuli Lahden moottoritiellä moottoripyörä huomattavaa ylinopeutta. Partio lähti tavoittamaan moottoripyörää, joka oli kääntynyt pois moottoritieltä Keravan liittymästä ja jatkanut matkaansa pitkin Vanhaa Lahdentietä kohti pohjoista. Moottoripyörän kuljettaja ei totellut poliisin pysäytysvaloa vaan kiihdytti kovaa vauhtia karkuun ja ohitti useita autoa sulkuviivan kohdalla.

Lyhyen takaa-ajon jälkeen moottoripyörä kääntyi takaisin etelään päin ja poliisipartio kadotti näköyhteyden kuljettajaan Talman kohdilla. Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

***

Lauantai-iltana n. klo 22.00 aikaan Kemissä Mäntylänkadulla poliisipartio sai pysäytettyä pienen takaa-ajon jälkeen kemiläisen miehen, joka oli liikkeellä kilvettömällä 125 cc KTM motocross -moottoripyörällä. Kuljettaja oli yrittänyt poliisia karkuun, jolloin tämä oli törmännyt poliisiauton keulaan. Mies oli vielä lähtenyt juoksemaan poliisia karkuun, mutta poliisimies juoksi pienen spurtin jälkeen karkulaisen kiinni.

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja ajo-oikeudetta ajosta.

Lapin poliisilaitos pyrkii tehostamaan etenkin taajama-alueilla liikkuvien moottoripyörien ja mopojen ajotapavalvontaa, koska poliisille on tullut lukuisia valituksia kesän aikana kaahaavista motocross -pyöristä ja keulivista mopoista.

***

Lauantai-iltana pian aiemman tapauksen jälkeen poliisi havaitsi Kemin Karihaarassa liikkuvan myös kilvettomän crossipyörän, jonka kuljettaja ei pysähtynyt poliisin pysäytysmerkin saatuaan. Kuljettaja pakeni poliisia huomattavalla ylinopeudella Karihaaran ja Paattion kaupunginosissa yleisillä teillä ajaen. Lopulta mies ajoi crossipyörällään metästietä poikki takaisin yleiselle tielle Perämeren moottoriliikennetielle.

Moottoripyörän nopeus oli ollut välillä 60 km/h alueella ainakin 146 km/h. Moottoripyöräilijää ei saatu heti ajon aikana pysäytettyä, mutta poliisi tutkii asiaa mm. törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuljettajan henkilöllisyys on saatu selville. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomiota tekijä vähintään 30 päiväsakkoon tai jopa enintään 2 vuoden vankeuteen.

Poliisi muistuttaa myös lasten vanhempia, jotta nämä eivät salli lastensa ajavan laittomasti viritetyillä moottoripyörillä ja mopoilla sekä huolehtisivat siitä, että lapsensa noudattaisivat liikenteessä liikennesääntöjä, ja että jokaisen kulkuvälineen tulee olla asianmukaisesti rekisteröity sekä rekisterikilven on oltava näkyvällä paikalla esimerkiksi mopossa.