Mary Tame on entinen rehtorinna ja asuu Dorchesterissa. Hänen lahjatoiveensa toteutti Liaan van Zyl, paikallisen hotellin johtaja. Rouva Tame on usein nähty vieras hotellissa.

Rouva Tame kertoi istuneensa paljon mooottoripyörän kyydissä nuorena, merkki ja malli riippuivat siitä, millaisen kulloinenkin poikaystävä sattui omistamaan. Moottoripyöräily oli tavallista toisen maailmansodan aikoihin, sillä polttoainetta säännösteltiin. 

Hänellä on myös ollut omat motorisoitu Raleigh-merkkinen polkupyörä, mutta hän ei ole aikoihin itse ajanut moottoripyörällä. Viimeinen kerta on ollut heti sodan jälkeen vuonna 1946 tai 47.

Herra van Zyl on alunperin Etelä-Afrikasta lähtöisin.

– Mary käy usein lounaalla, ja minulla on ollut ilo tutustua häneen. Hän on satavuotias, mutta erittäin kiinnostava ja suuri persoonallisuus. Hän on myös hyvin aktiivinen ja menevä rouvashenkilö, ja eräänä päivänä hän näki minun ajavan Harrikallani ja kertoi itsekin ajaneensa moottoripyörää.

Teräsmuori Bonnevillen kyytiin ja pitkän iän salaisuus

– Keskustelimme aiheesta ja hän sanoi, että olisi ilo päästä moottoripyörän kyytiin. Ja kun hänelle sitten koitti tällainen erityinen juhlapäivä, kysyin haluaisiko hän kyytiin ja hän oli hyvin innostunut.

Van Zyl sai lainaksi vuosimallin 1955 Triumph Bonneville Pantherin sivuvaunuineen ja niin ajelu muuttui todellisuudeksi. Ajoreitti kulki ympäri kylän ja joukko kyläläisiä ja rouva Tamen ystäviä osoitti suosiotaan reitin varrella.

Rouva Tame on syntynyt maatilalla lähellä Newportia, Etelä-Walesissa 12.2.1914. Kun häneltä kysyttiin miltä tuntui saavuttaa sadan vuoden ikä, hän vastasi:

– Se on vain yksi syntymäpäivä muiden joukossa, vaikkakaan en pysty enää tekemään kaikkia niitä asioita, mitä tapasin tehdä. Se on turhauttavaa.

Pitkä iän salaisus?

– Jatka hengittämistä.

Alkuperäinen juttu kuvineen löytyy täältä.