Mitä moottoripyöräily on? Hienoimpien reittien suunnittelua, ajamista niitä pitkin samoinajattelevien motoristikavereiden kanssa, kokemuksien jakamista päivän mittaan sekä jutustelun jatkamista pikkutunneilla. Tämä mielessään BMW Motorrad on liittoutunut teknologia-alan startup-yritys Reverin kanssa rakentaakseen moottoripyöräilijöiden maailmanlaajuisen yhteisön.

Rever tekee iOS:ille ja Androidille ilmaista mobiilisovellusta, joka toimii yhteistyössä Reverin nettisivuston kanssa. Reverin avulla voi löytää maailman parhaat tiet, rakentaa räätälöityjä reittejä, tallentaa omat ajonsa sekä ja ajokokemustaan sosiaalisissa medioissa. Tämän avulla BMW voi digitaalisesti laajentaa ajokokemusta suorassa kosketuksessa kohderyhmälleen, motoristeille.

Vuonna 2015 tapahtuneen julkistamisensa jälkeen Reverin käyttäjät ovat ajaneet miljoonia kilometrejä moottoripyörillään 119 maassa ympäri maailman.

Moottoripyöräilystä verkottunut, yhteinen kokemus

– Näemme moottoripyöräilyn tulevaisuuden yhdistettynä, verkottuneena kokemuksena, sellaisena, jossa motoristit käyttävät uusinta teknologiaa laajentaakseen ajokokemustaan, ja joka sallii muiden jakaa heidän intohimonsa ajamiseen, toteaa BMW Motorradin myynti- ja markkinointijohtaja Heiner Faust. – Rever tarjoaa hyvin lupaavaa mobiiliteknologiaa, ja olemme innoissamme tulevasta liiketoimintamahdollisuuksista, mitä näemme yhteistyössä Reverin kanssa.

– Moottoripyöräilijät ovat äärimmäisen intohimoisia ja seikkailunhaluisia, yksi Reverin perustajista, Justin Bradshaw toteaa. – Mutta meiltä on puuttunut moottoripyöräilyspesifi ympäristö intohimojemme, kokemustemme ja ideoidemme jakamiseen. Työskentemällä BMW:n kanssa tuomme esille innovatiivisen teknologiamme ja teemme koko moottoripyörällä ajamisen kokemuksesta saavutettavamman, palkitsevamman ja yhteisemmän, verkottuneemman.

Tavoitteena on samalla saada lisää ihmisiä innostumaan moottoripyöräilystä.

Rever yhdistää maailmanlaajuiseen yhteisöön moottoripyörilystä innostuneet ilmaisen sovelluksen sekä nettisivuston avulla. Sieltä voi löytää parhaat ajoreitit, etsiä tekemistä ja navigoida sekä jakaa kokemuksia moottoripyöräilystä. Jäsentasoja on kaksi. Perustaso on ilmainen. Premium-taso maksaa noin 6 dollaria kuukaudessa, 60 dollaria vuodessa.

Premiumissa on lisäominaisuuksia kuten se, että silloin saa käyttöönsä Butlerin kartat, offline-kartat, ystävien seurannan, ryhmien muodostamisen sekä yhtenä tärkeimmistä GPX-tiedostojen siirtomahdollisuuden navigaattoriin.

Rever toimii Eaglessa Kaliforniassa, ja sen ovat perustaneet moottoripyöräteollisuus- ja -teknologiaveteraanit. Sen kotisivulle pääset tästä, ja mobiilisovellukset löytyvät sovelluskaupoista.