Lapin poliisi on kiinniottanut tänään maanantaina Kemin poliisivankilaan kemiläisen miehen, jonka epäillään kaahanneen huomattavaa ylinopeutta Kemin alueella mm. lauantaina 16.07.2016. Miehen epäillään ajaneen crossi-moottoripyörällään esimerkiksi Lapintiellä ainakin 146 km/h. Tiellä voimassa oleva nopeusrajoitus on 60 km/h.

Mies ei ollut noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan jatkanut kaahailuaan taajamassa useiden poliisin mittaustapahtumien mukaan toistuvasti eri kaduilla yli 100 km/h nopeudella. Miehen epäillään kuljettaneen samaista moottoripyörää Kemissä huomattavilla ylinopeuksilla kuluneen kesän aikana aikaisemminkin ja häntä epäillään nyt ainakin kolmesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä useista muista liikennerikoksista.

Poliisi on takavarikoinut miehen muutaman vuoden ikäisen moottoripyörän ja mitä todennäköisemmin sitä tullaan vaatimaan aikanaan oikeudenkäynnissä valtiolle menetettäväksi rikoksentekovälineenä. Vastaavanlaisen uuden moottoripyörän arvo on ainakin 15.000 euroa. Esitutkinta on alkuvaiheessa, mutta miehen mahdollinen vapauttaminen tai vangitsemisesitys poliisin on tehtävä kuitenkin viimeistään torstaina klo 12.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Keravalla moottoripyöräilijä pakeni poliisilta, Kemissä kaksi paon yritystä