Elokuvan tekijöiden mielestä moottoripyöräily on jakamista, ja he ovat kokevat olevansa etuoikeutettuja saadessaan jakaa tämän elokuvan kansainvälisesti. Leffaa on aiemmin näytetty ympäri Yhdysvaltoja pienissä, noin 200 henkilöä vetäneissä tilaisuuksissa.

Why We Ride -elokuva valmistui syksyllä 2013 ja se on jo voittanut  vuoden 2014 Family Choice palkinnon, 2014 AMA Hazel Kolb Brighter Image palkinnon, 2014 Portland Motorcycle Film -festivaalin sekä 2013 Motorcycle Film festivaalin.

Why We Ride vetoaa vahvasti motoristin mielikuviin.

Elokuva on luonteeltaan dokumentaarinen, ja sen on arvosteltu olevan samalla tasolla kuin 'On any Sunday' -moottoripyöräelokuvan. Viimemainittu on tunnettu siitä, että maailmankuulu näyttelijä Steve McQueen tuotti elokuvan ja myös 'näytteli' siinä.

Why We Ride -elokuvan on ohjannut ja tuottanut Bryan H. Carroll. Elokuvan tunnuslauseet ovat yhteisöllisyys, perhe ja vapaus, joista joku varmaankin kolahtanee jokaiselle motoristille. Elokuva valottaa moottoripyöräilyn eri puolia kilpa-ajosta kaikkiin mahdollisiin moottoripyöräilyn lajeihin.

Tuttuja nimiä näytelijäluettelossa

Nyt elokuvan saa ladattua digitaalisesti ainakin iTunesista sekä DVD:nä brittiläisestä Motobuykers-internet-kaupasta. Applen iTunes-verkkokaupassa digiversion hinta on ostettuna 11,99 € ja vuokrattuna 4,99 €. Motobuykersin kautta perinteinen dvd maksaa 19,90 € sekä toimituskulut 6,95 €, yhteensä 26,85 €.

Elokuvan näyttelijäluettelosta löytyy osin kovasti tutun kuuloisia nimiä: Valerie Thompson, Gloria Struck, Ted Simon, Kenny Roberts, Melisa Paris, Arlen Ness, Michael Lichter, Troy Lee, Mert Lawwill, Al Lamb, Ed Kretz Jr, Laura Klock, Brian Klock, Josh Hayes, Don Emde, Dave Ekins, Keith Code, Alonzo Bodden ja Dave Barr

Kerro meille, mikä on mielestäsi paras moottoripyöräelokuva kautta aikojen.