Federation Internationale de Motocyclismen eli tuttavallisemmin FIM:in alainen ennätysyritys tapahtuu Bonnevillen vauhtiviikoilla elokuussa. Guy Martinin piti yrittää ennätystä jo viime vuonna, mutta suolakenttien huono kunto esti yrityksen.

Työkaluna Martinilla on kahdella turboahdetulla Triumph Rocket III -moottorilla varustettu 1000 hevosvoiman sikari, Triumph Infor Rocket Streamliner. Tuhannen hevosvoiman kohdalla moottorit kiertävät 9000 kierrosta minuutissa.

Triumph Infor Rocket Streamliner on 7,77 metriä pitkä, 61 senttiä leveä ja noin 180 cm korkea. Polttoaineena käytetään metanolia, ja pyörä kilpailee kategoriassa C, virtaviivaistettujen pyörien luokassa.

Nykyinen ennätys, 605,697 km/h on Rocky Robinsonin kaasukäsialaa, ja se on vuodelta 2010. Hän ajoi sen Top Oil-Ack Attack streamlinerillaan.

– En voi odottaa päästäkseni ajamaan Bonnevillen suolatasangolle ensi kertaa tänä kesänä, totesi Guy Martin. – Triumphin insinöörit ovat rakentaneet hämmmästyttävän koneen antaen meille parhaan mahdollisuuden lyödä vanha nopeusennätys.

Asiasta kertoi mm. Superbike News. Tilannetietoja voi seurata nopeushankkeen omilta kotisivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Uumoiltu Top Gear -juontaja yrittämään moottoripyörien nopeus-ME:tä Bonnevilleen

Moottoripyörien ME:tä jahtaavilla epäonnea, yritys siirtyi ensi vuoteen

Triumph Castrol Rocket.

Triumph Castrol Rocket.