Tunnettuisuustutkimuksen on tehnyt Research and Markets -niminen yhdysvaltalaisyritys ja sen saa ostettua yrityksen internet-sivustolta hieman alle 2000 dollarin hintaan. Yritys on tutkinut maailmanlaajuista moottoripyöräteollisuutta vuosien 2006-2011 ajalta.

Research and Markets havainnoi maailmanlaajuisesti moottoripyöräteollisuutta, kilpailutilannetta sekä moottoripyörävalmistajien yritys- ja markkinointistrategioita tekijöinä, jotka ovat huomattavasti vaikuttaneet globaaliin mp-teollisuuden dynamiikkaan. Vuosina 2006-2011 maailmanlaajuiset markkinat kasvoivat huomattavalla vauhdilla, mutta näyttää siltä, että kasvu hidastuu ja että moottoripyörämyynnin arvo vuonna 2017 on arviolta noin 68,3 miljardia euroa.

Maailmanlaajuisen mp-teollisuuden kilpailuasetelmissa on ollut top viisi yrityksiin vaikuttanutta vaihtelua viimeisen viiden vuoden aikana. Moottoripyöräteollisuus koostuu kaikista mp-luokista sekä on- että offroad-malleista skoottereihin ja mopoihin asti. Kehittyvien alueiden kuten Aasian ja Latinalaisen Amerikan, missä kaksipyöräiset ovat kuljetuksen perusta, odotetaan säilyvän lupaavimpana markkinana skoottereille, kevyille moottoripyörille ja mopedeille. Eri tekijöiden yhteisvaikutusten kuten väestöolosuhteiden, talouden ja ympäristölainsäädännön nähdään vaikuttavan merkittävästi markkinoiden dynamiikkaan.

Hero.

Tutkimuslaitos piti markkinoiden kokoa tai liikevaihtoa, keskimääräistä liikevoittoa, keskimääräistä nettotulosta sekä vuotuista kasvuvauhtia yritysten käyttövoimina. Ostovoima, kilpailuaste sekä uusien markkinoilletulijoiden muodostama uhka ja vaihtoehdot myös vaikuttavat markkinaan.

Viisi arvostetuinta

Niitä tutkimalla Research and Markets määritti maailman viisi arvostetuinta moottoripyörävalmistajaa. Valinnassa näkyy Aasian ja Latinalaisen Amerikan markkinoiden suuri vaikutus. 

  1. Honda Motor Company
  2. Yamaha Motor Company
  3. Hero MotoCorp
  4. Bajaj Auto
  5. Harley–Davidson

Kahta menestyneintä ei varmaankaan tarvitse selitellä, mutta sekä kolmonen että nelonen ovat intialaisia valmistajia, joiden myyntimenestys osuu pienempien pyörien kuten skoottereiden, kevytmoottoripyörien ja mopojen alueelle. Huomattavaa on, että Harley-Davidson viidentenä on ainoa ei-aasialainen valmistaja.

Tutkimuslaitos teki yrityksistä vertailevan analyysin, tutustui niiden yleiskatsauksiin, maantieteelliseen jalanjälkeen, taloudellisiin mittareihin, markkinoiden määrittelyyn ja -näkymiin, suoriutumiseen markkinoilla, markkinastrategiaan sekä yrityskulttuuriin, yritystoiminnan rakenteeseen ja SWOT-analyysiin.

Yamaha.