Kaksikko kaasutteli lauantain Sprintissä kolmanneksi ja sunnuntain pitkässä Gold Racessa kakkoseksi. Päivärinnan pyöräkunnalla oli mahdollisuus sinetöidä kauden mestaruus jo Saksassa, mutta Oscherslebenin pitkämutkainen rata ei sopinut kaksikon muita raskaammalle ajopelille.

Etukäteen kovimmaksi haastajaksi arveltu sveitsiläispari Markus Schlosser/Thoma Hofer oli ennakoidun vahva ja voitti lauantain sprintin. Pari johti sunnuntaistakin kisaa ylivoimaisesti, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä kierroksella. Päivärinta kävi molemmissa kilpailuissa tiukkaa vääntöä brittiläisranskalaisen kaksikon Tim Reeves/Gregory Cluze kanssa. Kokenut Britti kosti viikontakaiset tappionsa Imatralla ja oli lauantaina toinen ja voitti sunnuntaina.

Suomalaiskaksikon LCR-BMW-pyörää käskevä Päivärinta tunnusti lauantain sprintin jälkeen edellään maaliviivan ylittäneet kaksikot liian nopeiksi.

– Ei mahtanut mitään. Tällä radalla on paljon yli ysikymppisiä mutkia ja niissä me jäädään. Alle 90-asteisissa me taas oltiin hivenen nopeampia. Pikku vika laitteesta löytyi ja ehkä me saadaan pientä korjausta asiaan, mietiskeli sipoolainen lauantai-iltana.

Päivärinta oli sunnuntaina hivenen nopeampi ajaen jopa kilpailun nopeimman kierroksen, mutta vaikeuden pitkissä mutkissa jatkuivat.

– Radan viimeisellä sektorilla oltiin nopeimpia, muttei muualla. Ei ollut tänäänkään mahdollisuuksia tapella voitosta. Lisäksi kova helle kypsytti. Sippasin totaalisesti. Ei tullu pinnoja ajamalla, vaan tuurilla. No, ei surra, on sitä ollut aikanaan minullakin huonoa onnea. Ja paljon, tunnusti Päivärinta ja mietiskeli jo tulevaa.

– Nyt pitää miettiä taktiikka Doningtoniin. Se rata sopii meille paremmin, mutta maaliin pääsy on varmistettava ja otettava ne kolme pinnaa.

Päivärinta/Kainulainen kaksikon pistesaldo näyttää 157 pistettä ennen Ison-Britannian Doningtonissa syyskuun puolivälissä ajettavaa sarjan päätöskilpailua. Reeves/Cluze on kasannut 134 pistettä, joten suomalaiskaksikolle riittää Doningtonissa kahdestoista tila tullakseen kruunatuksi kauden maailmanmestariksi. Oscherslebenissä epäonninen Schlosser/Hofer ja ranskalaispari Sebastian Delannoy/Kevin Rousseau ratkaisevat keskenään MM-pronssin kohtalon.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut 5/6 MM-osakilpailuviikonloppu Oschersleben Saksa tulokset:

Sprint 12 kierrosta:

  • 1. Marcus Schlosser/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-BMW 18:28.382, 2. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Yamaha 18:33.172, 3. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW 18:39.907, 4. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki 18:46.422, 5. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki 19:02.318.

Gold Race 20 kierrosta:

  • 1. Reeves/Cluze, 2. Päivärinta/Kainulainen +4.266, 3. Delannoy/Rousseau +14.449, 4. Streuer/Koerts 35.665, 5. Mike Roscher/Anna Burkand, Saksa, LCR-BMW +1:00.113.

Tilanne sarjassa:

  • 1. Päivärinta/Kainulainen 157
  • 2. Reeves/Cluze 134
  • 3. Delannoy/Rousseau 123
  • 4. Schlosser/Hofer 120

Lisää aiheesta Moottoriurheilu.tv:ssä