Kawasakin suunnitelmien mukaan keinoäly ei pelkästään olisi kykeneväinen puhumaan ja reagoimaan kuljettajan komentoihin, vaan myös muuttamaan moottoripyörän tehoa, asetuksia sekä käsittelyominaisuuksia juuri sen mukaan, mitä kuljettaja tarvitsee. Tämä tapahtuisi linkittämällä keinoäly pilvitietokonepalveluun, Morebikes kertoo.

Seuraavassa vaiheessa keinoäly ei pelkästään olisi "rajoittunut" tekemään muutoksia pyörään, vaan siinä olisi sisäänrakennettuna "tunnemoottori", joka tulkitsee kuljettajan tunteita ja voisi antaa pyörälle oman persoonallisuuden. 

Kyllä, Kawallasi voisi olla oma tunnetila sekä oma mieli, jotka molemmat voisivat sopeutua omaasi. Toivottavasti. Tämä tietysti antaa myös mahdollisuuksia kaikenlaisille kauhumielikuville tienvarteen nyyhkyttävänä pysähtyneistä pyöristä tai kesken ohitusta liinat kiinni lyövästä pyörästä, joka vain kommentoi "en kestä enää näitä kammo-ohituksia, taaskin rekka tulossa vastaan, et ymmärrä, miltä minusta tuntuu".

Onneksi keinoäly ei toimi tuolla tavalla, vaan ennakolta ohjelmoitujen parametrien sisällä, joten todennäköisesti odotettavissa on aikanaan nöyrä ja hyvä palvelija, joka lisää moottoripyöräilyn turvallisuutta ja tekee ajamisesta entistä mukavampaa.

Keinoälyn ja tunnemoottorin kanssa työskentelevät monet muutkin. Varsinkin robotiikassa se tuo mukanaan loputtomasti myönteisiä mahdollisuuksia vanhusten hoivaamisesta kaupankäyntiin. Oheisella ARS Technican videolla esiintyy keinoälyrobotti Pepper, joka on varsin sympaattinen otus. Kannattaa katsoa, koska se sisältää myös katsauksen robotiikan ja keinoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin. Miltä Pepperin kaltaisella keinoälyllä varustettu moottoripyörä tuntuisi?

Kawasakin keinoäly ja tunnemoottori tulevat merkin moottoripyöriin ensi vaiheessa - tämä on yrityksen virallisesti julkistama tavoite - sillä tavalla, että pyörä pystyy keskustelemaan kanssasi. Ja mikä vielä tärkeämpää, myös kuuntelemaan sinua, kun ajat. Viisautta osoittaa se, ettei yritys ole vielä julkistanut päivämäärää, milloin tämä tapahtuu.

Mikäli video ei näy alla, tässä linkki sen Youtube-sivulle.

Miltä tuntuisi, jos olisit tyynenä ajamassa jutun aloituskuvassakin nähtävällä Kawasaki ZZR1400:lla, joka yhtäkkiä tokaisisikin vastoin kaikkia odotuksiasi: "Ajat kuin nynny, nyt väännetään hanat auki!"