Koulujen alkamisajankohta merkitsee San Marcosissa piikkiä rikostilastoissa. Paikkakunta on otollista maaperää tuohon aikaan varkauksille, sillä se on opiskelijakaupunki, ja näillä on paljon voroja kiinnostavia tavaroita tarjolla.

Viime toukokuussa anastukset keskittyivät moottoripyöriin. Esimerkiksi yhtenä viikonloppuna opiskelija-asuntoloista oli viety kolme moottoripyörää, ja tällöin poliisi päätti puuttua peliin. Se lainasi paikallisesta yrityksestä moottoripyörän ja asensi siihen gps-paikantimen, mutta turhaan. Pyörää ei koskaan varastettu.

Kun koulut alkoivat elokuussa, poliisi päätti yrittää taas houkutusmoottoripyörän avulla. Tällä kertaa pyörä lainattiin Austinin poliisilta, ja syötti asetettiin samana päivänä kuin koulut alkoivat. 

Pyörä varastettiinkin välittömästi. Nyttemmin kiinniotetut Jennifer Combs ja Delain Washington tulivat San Antoniosta, vuokrasivat pakettiauton ja nostivat syötin kyytiin.

Vorot veivät pyörän San Antonioon, mistä poliisi jäljitti heidät ja nappasi kahden muun varastetun moottoripyörän seurasta.

Kaikkiaan kolme poliisilaitosta osallistui operaatioon, mikä sai poliisin tyytyväiseksi. He kuitenkin vielä selvittävät, kuuluiko jengiin muita henkilöitä, ja miten monta. Esimerkiksi vuokra-auton kuski on edelleen kateissa. Asiasta kertoi KXAN.