Dark Knightissa Batman, jota esitti Christian Bale, ajoi mm. Batpodilla pakoon taistelussaan Jokerin, eli Heath Ledgerin kanssa. Myöhemmin hän käytti ajoneuvoa yrittäessään turhaan pelastaa Rachel Dawesin (Maggie Gyllenhaal) ja ajaessaan takaa Harvey Dentiä (Aaron Eckhart).

Dark Knight Rises -elokuvassa Batman ja Selina Kyle (Anne Hathaway) käyttivät ajoneuvoa taisteluissaan Banen (Tom Hardy) ja uuden Varjoliigan kanssa.

Batpod.

Batpod.

Batpod on Christopher Nolanin ja tuotantosuunnittelija Nathan Crowleyn mielikuvituksen tulosta ja vaihtoehto Batmanille käytettäväksi Tumbler-auton rinnalla. Designista vastasi Crowley ja sen toteutti erikoistehosteiden päävelho Chris Corbould. Tämä valmisti kuusi Batpodia käytettäväksi Dark Knightissa.

Erikoinen muotoilu teki ajoneuvon rakentamisesta haasteellista, varsinkin kun renkaat ovat varsin tavallisuudesta poikkeavat. Batpod on suunniteltu ajettavaksi makuuasennossa, ja kuljettaja ohjaa sitä käsivarsillaan ja olkapäillään. Pyörässä on edistyksellisiä suunnitteluelementtejä kuten pakoputkisto integroituna katteeseen. Filmauksen aikana sillä ajoi enimmäkseen stunt-kuski Jean-Pierre Goy, ja sitä käytettiin myös usein elokuvien promotilaisuuksissa.

Crowley sai Oscar- ja vastaavan brittiläisen Bafta-palkintoehdokuuden työstään Dark Knightissä.

Batpod.

Batpod.

Tekniikkaa

Pyörässä on käsintehty runko ja 31" Hoosierin kisarenkaat sekä 750-kuutioinen Hondan moottori. Lasikuituiset kateosat on viimeistelty metalliharmaalla maalilla ja peittävät pyörän moottorin ja ohjaustangon. Pyörässä on myös "aseet", pari tykkiä, jotka on tehty muovista ja lasikuidusta ja pyörässä on myös lasertähtäin. 

Jäähdytin ja hydrauliikat on sovitettu istuimen taakse ja jarrujärjestelmää käytetään vasemman käden kahvasta ja oikeasta polkimesta. Kehon, satulan ja polvien pehmusteeksi on laitettu ajomukavuuden varmistamiseksi mustaa vaahtomuovia.

Batpod.

Batpod.

Koska pyörää on oikeasti käytetty, siinä on myös käytön jälkiä ja mm. vaurio vasemmassa asejärjestelmässä. Kulumisesta huolimatta pyörä on hyväkuntoinen ja se toimitetaan näyttelytoimintaan tarkoitetulla metallisella telineellä. Mitat: 380 cm x 120 cm x107 cm.

Pyörä myydään toimimattomassa "lykättävissä olevasssa" kunnossa. Siitä on poistettu kaikki nesteet, akku, polttoainetankki sekä kaasukahva.

Kohteen on toimittanut Warner & Bros, ja sen mukana tulee aitoustodistus. Huutokauppa on parhaillaan menossa internetissä, ja pyörästä arvioidaan saatavan 71 000 - 95 000 euroa.

Huutokauppaan pääset osallistumaan Prop Storen sivuston kautta.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.

Batpod.