Kaksi KTM-merkkistä kevytmoottoripyörää ja yksi henkilöauto pakenivat moottoripyöräpoliisia Espoon Nupurissa sunnuntai-iltana kello 19.30. Moottoripyöräpoliisi havaitsi ylinopeutta ajaneet ajoneuvot La Luna -ravintolan kohdalla, jossa nopeusrajoitus on 50 km/h. Tutka näytti henkilöautolle nopeudeksi 77 km/h ja moottoripyörille 80 km/h ja 87 km/h. Poliisi ajoi kaikkien ajoneuvojen etupuolelle ja näytti pysähtymismerkkiä. Henkilöauto jatkoi matkaansa pysähtymättä ja molemmat moottoripyörät kääntyivät ympäri ja lähtivät pakenemaan tulosuuntaansa.

Molempien moottoripyörien rekisterikilvet olivat täysin vaakatasossa, joten poliisi ei pystynyt lukemaan niitä. Moottoripyörät ajoivat Nupurintietä pitkin huomattavan kovalla nopeudella siirtyen sitten ajamaan kevyenliikenteenväylälle. Veikkaustien kohdalla ne kääntyivät Gumbölentielle oikealle kohti Espoon keskusta.

Tässä vaiheessa poliisi kadotti näköyhteyden edellä ajavaan moottoripyörään. Toinen moottoripyöristä pakeni ojan yli märälle pellolle. Pellolle paennut moottoripyörä tuli poliisin näköpiiriin myöhemmin, mutta pakeni jälleen kovalla nopeudella. Poliisi ei tavoittanut moottoripyöriä.

Molemmat moottoripyörät olivat oranssi-mustia KTM-merkkisiä enduro-mallisia kaksitahtisia kevytmoottoripyöriä. Kuljettajat olivat pukeutuneen tummiin ajoasuihin ja heillä oli reput selässä. Toisen moottoripyörän etulokasuoja oli musta ja sen kuljettajalla oli vaaleakuvioinen crossikypärä ja crossiajolasit. Toisen moottoripyörän etulokasuoja oli oranssi ja sen kuljettajalla oli tumma crossi-mallinen kypärä ja crossiajolasit.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Asiasta jotain tietäviä pyydetään olemaan yhteydessä poliisiin p. 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.