Valerie Thompson Racingin eilen julkistamassa tiedotteessa kerrotaan, että ennatysajo suoritettiin jo 1. syyskuuta Denis Manningin suunnittelemalla “7” Racing streamlinerilla. 

Ennätys toteutui mailin mittaisella ajolla 489,66 km/h keskinopeudella. Kolmen harjoitusajon jälkeen Thompson ajoi ensin 294:n ja sitten 304:n mailin keskinopeudet. Korkein mitattu nopeus matkan aikana oli 313 mailia eli 503 kilometriä tunnissa. Ennätys toi hänelle nimityksen "Maailman nopein naiskuljettaja".

GPS:n mukaan nopeus kävi myös vähän korkeammalla. Kuva ennätysajon ohjaamosta.

GPS:n mukaan nopeus kävi myös vähän korkeammalla. Kuva ennätysajon ohjaamosta.

– Olen uneksinut tästä siitä lähtien kun aloin ajamaan kilpaa. Tätä ei olisi koskaan tapahtunut ilman Denis Manningia ja tiimin omistajia John Jansia ja Joe Harralsonia. En voi tarpeeksi kiittää heitä enkä koko “7” Racing -tiimin jäseniä tarpeeksi heidän tekemästään kovasta työstä kilpailun aikana, innostunut Thompson kertoo.

Thompson ja "7" Racing -tiimi saivat järjestäjiltä myös "Top Speed of the Event" -palkinnon.

Ennätys tehtiin kolmen mailin radalla normaalin viiden mailin sijaan, mitä streamlinerit yleensä käyttävät, mikä nostaa sen arvoa entisestään. Asiaa ei selvitetty tiedotteessa yksityiskohtaisemmin, mutta Bonnevillen suola-aavikolla on ollut ongelmia veden ja suolan vähyyden vuoksi, mikä on saattanut aiheuttaa normaalia lyhyemmän radan käyttämisen.

Thompson ajaa vuonna 2017 kilpaa NHRA Pro Stock Motorcycle -luokassa. Lisätietoja Thompsonin Facebook-sivuilla. Alla myös video hänen ennätysajostaan Bonnevillessä 1.9.2016. Mikäli video ei näy, linkki siihen tässä.

 

Valerie Thompson ja koko '7' Racing Streamlinerin tiimi.

Valerie Thompson ja koko '7' Racing Streamlinerin tiimi.