Kunniamaininnalla listan ulkopuolelta mukaan tulee Eppu Normaalin 'Mopolla tähtiin' -kappale albumilta Aku ja Köyhät Pojat vuodelta 1983.

Yhdeksän parhaan lista

9. Mika Sundqvist, Moottoripyörä on moottoripyörä

Numero yhdeksikkö on itseoikeutetusti Mika Sundqvistin 'Moottoripyörä on moottoripyörä'. Ehkä korvissa kulunein tästä joukosta.

8. Sleepy Sleepers, Kesämopo,

Vuoden 1979 kesähittiä ei useimmille tarvitse selitellä. Nauhan alussa kuultava moottorin pärähdys ei kovin paljoa kuulosta pappa-Tunturilta.

7. Freeman, Mopetilla maailmalle

Freemanin Mopetilla maailmalle vuodelta 1978 on alunperin Tom Robinson Bandin kuulusta 2-4-6-8 Motorwaystä tehty suomenkielinen versio, jossa Freeman ei ehkä ole vahvimmillaan. Ei vaikka suomenkielinen sanoitus onkin Hectorin.

6. Sleepy Sleepers, Saaran jaawa

Vain aavistuksen harvinaisempaa Sliipparimusaa.

5. VirtanenHarley-Davidson

Ei moottoripyörälaululistaa ilman Harrikoita.

4. Freud, Marx, Engels & YoungMun vanha pannupää

Varmistettakoon tällä se, ettei ketään Harrikkakuskia ota pannuun.

3. Sleepy Sleepers, Römpöti Pöti Pöts

Valtaosalle meistä tämä oli täysin outo biisi. Onneksi yksi tiesi tämän olemassaolosta.

2. Pelle Miljoona, Moottoritie on kuuma

Pellen Moottoritie on klassikko ja kaikkien kaukokaipuusta kärsivien melankolikkojen ja monien motoristienkin ykkösbiisi. Voisi olla listalla ylimpänäkin, mutta sijoitetaan nyt tällä kertaa tähän.

1. Säppi: Asfalttilaturi

Tämän kappaleen ykkössijoitukselle on aivan selvä syy. Paitsi että kyse on aivan kelvollisesta suomalaisesta rock´nrollista, niin näin kevättätalvella lämmittävät jo heti ensimmäiset sanat:

'Sitä päivää odotan taas kun näen neulan nousevan

talvi kylmä taakse jää...'

Sekä 'suussa maistuu asfaltti, soi päässä soundi moottorin…'

Täydennä listoja

Oheinen lista koski siis vain meidän hyväksi kokemiamme suomenkielisiä mp-musiikkikappaleita. Jätimme kokonaan listan ulkopuolelle sekä suomalaisen englanninkielisen (esim. Hurriganesin Roadrunnerin) että ulkomaisen moottoripyörämusiikin.

Lähetä meille omat listasi kaikista näistä kolmesta, niin katsotaan, millaisia kappaleita muut kuuntelevat. Ja nimenomaan sellaisia, joissa puhutaan moottoripyöräilystä. Oheisen listan kappaleet ovat melko vanhoja, joten olisi hienoa saada uudempiakin mukaan.

Niin, ja miksi kukaan ei ole tehnyt suomenkielistä laulua vaikka kaksitahtisesta piikki-RD-Jammusta?