Yksipyöräinen moottoripyörä on sikäli villin näköinen kapistus, että siinä moottori ja kuljettaja ovat molemmat sen yhden ainoan pyörän sisäpuolella. Monopyörän tasapainoa on hankala hallita, Kevin Scott'kin toteaa oheisella videolla, että se stabiloituu vasta noin 70 km/h nopeudessa.

UK Monowheel Team ja Kevin Scott pääsivät ennätysnopeuteen Warhorse- eli Sotahevonen-yksipyörällään Elvingtonin lentokentällä North Yorkshiressä Englannissa.

Tiimi koostuu neljästä insinööristä, jotka ovat iältään 49-60-vuotiaita, ja he ovat rakentaneet innovatiivisia moottoripyöriä vuodesta 2010 lähtien.

Saadakseen nimensä maailman nopeimpana ennätysten kirjaan yksipyörä kulki pelkästään moottorinsa tuottaman tehon turvin. Kyse oli lentävällä lähdöllä saavutetun neljännesmailin eli 402 metrin pyrähdyksen huippunopeudesta.

Monowheelerin kuskille on suuri haaste pysyä oikeassa asennossa, eikä pyörähtää pyörän mukana ajon aikana. Tiimi virittelee edelleen Sotahevostaan siltä varalta, että joku lähitulevaisuudessa pyrkisi rikkomaan heidän ennätyksensä.

Edellinen ennätyksen haltija oli yhdysvaltalainen Kerry McLean, jonka nopeusennätys oli 91,7 km/h.

Asiasta kertoi ensin Guinness World Records. Mikäli video ei näy alla, tässä linkki sen Youtube-sivulle.