Superfinaali ajetaan SMX Riders’ Cupin yhteydessä

SMX Riders’ Cup on uudenlainen kilpailu, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Veltins Areenalla 8.10.2016 järjestettävän kilpailun yhteydessä kilpaillaan myös Yamaha YZ125 Cupin finaali, jossa Suomen edustajina ajavat Turun seudun moottoriurheilijoiden Adam Holm ja Ylä-Savon moottorikerhon Santeri Keränen. Superfinaaliin osallistuminen on erinomainen näytön paikka, sillä finaalista kandidaateilla on mahdollisuus edetä Masterclass-koulutuksen kautta Yamahan EMX125-tiimin viralliseksi kuljettajaksi.

8 kuljettajaa David Philippaertsin Master Class -leirille

Koko YZ125 Cupin tarkoituksena on tukea nuorten ja lahjakkaiden Yamaha-kilpakuljettajien menestystarinoita Yamaha bLUcRU-ohjelman avulla. YZ125 Cup -superfinaalin kuusi parasta ja kaksi ”villillä kortilla huomioitavaa” kuljettajaa pääsevät erityiseen Master Class -koulutukseen. Erikoiskoulutuksessa pääkouluttajana toimii kauden 2008 MX1-maailmanmestari David Philippaerts. Master Class -koulutukseen osallistuvista Philippaerts valitsee kouluttajatiiminsä kanssa yhden kuljettajan, joka pääsee edustamaan Yamahan virallista EMX-tiimiä kaudella 2017.

Santeri Keränen. Kuva Jani Hovi.

Santeri Keränen. Kuva Jani Hovi.

Suomen edustajat lähtevät finaaliin erittäin motivoituneina

Molemmat suomalaiset kandidaatit suhtautuvat tulevaan Superfinaaliin suurella mielenkiinnolla ja positiivisella jännityksellä.

– On hienoa päästä reissuun, kun luvassa on mainio kokemus. On kiva päästä ajamaan isolla radalla ja nähdä muiden maiden kuskeja – erityisesti amerikkalaisia ammattilaisia, kertoo Santeri Keränen.

– Tavoitteena on ajaa parhaat erät ikinä ja edetä kisassa eteenpäin, kertoo Adam Holm. – Kisoista odotan suurta elämystä ja ison maailman tuntua.