Etelä-Afrikassa, Nigeriassa ja Tansaniassa ovat suurimmat kaksipyöräisten markkinat Afrikassa. Seuraavina tulevat Kenia, Algeria, Uganda, Egypti, Marokko, Angola ja Etiopia. Maailmanpankin ennusteen mukaan Afrikan väkiluku jatkaa kasvuaan, ja vuoteen 2060 mennessä se on jo ehtinyt saavuttaa 2,8 miljardin rajapyykin.

TechSki Research -tutkimuslaitoksen raportissa todetaan, että valtaosassa Afrikan maita on menosssa kova moottoripyörien kysynnän kasvubuumi. Syynä siihen on luotettavan julkisen kuljetusjärjestelmän puuttuminen. Toinen kysyntää vauhdittava tekijä on kasvava kaupungistuminen.

Maailman suurimmat moottoripyörien valmistajat, erityisesti ne, jotka toimivat Intiassa, tavoittelevat markkina-asemaa eri maissa ympäri Afrikkaa. Yli 45 % Afrikan asukkaista asuu jo kaupungeissa, ja näyttää siltä, että kaupunkilaisten osuus jatkaa kasvuaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että moottoripyörien kysyntä nousee edelleen vuosina 2016 - 2021.

Afrikassa taksimoottoripyörät, joita kutsutaan paikallisesti Boda-Bodiksi, kasvattavat vahvasti moottoripyörien myyntiä. Moottoripyörätakseja käytetään sekä matkustajien että tavaroiden kuljettamiseen kasvavassa määrin eri maissa ympäri Afrikkaa. Ne ovat kaikkialla läsnä, ja se taas on tulosta useista tekijöistä, kuten kasvavista vaatimuksista järjestää julkista liikennettä, edullisesti tarjottua rahoitusta kaksipyöräisten hankintaan sekä kasvavaa intialaisten valmistajien halpojen moottoripyörien maahantuontia.

Moottoripyörät ovat napanneet leijonanosan Afrikan moottoroitujen kaksipyöräisten ajoneuvojen kannasta, ja saman suuntauksen ennustetaan jatkuvan. Syynä tähän ovat moottoripyörien parempi kiihtyvyys, suurempi polttoainetankki, isompi moottorin kuutiotilavuus, suurempi akseliväli ja helpompi huollettavuus.

Lisää aiheesta Tech Sci Researchin kotisivuilla.