Dainese Mugello R D-air -nimeä kantava nahkapuku ja AGV Pista GP R -uutuuskypärä esiteltiin viime torstaina Italiassa. Monen fanin ja varmasti puvun tulevan käyttäjäkunnan mielestä parasta on, että moninkertainen maailmanmestari Valentino Rossi on ollut mukana kehittämässä pukua.

R D airissa on tietenkin onnettomuuden yhteydessä laukeavat turvatyynyt suojaamassa ylävartaloa, ja lisäksi siinä on hätävalaistus. Puku tulee markkinoille ensi huhtikuussa ja hintaluokka lienee noin 4000 euroa.

Lisää suojaavuutta airbagiin.

Lisää suojaavuutta airbagiin.

Kypärä tulee myyntiin jo marraskuussa, ja sen hinta on noin 1300 euron paikkeilla.

Asu kypärineen on siis kallis, mutta oletettavasti kengurunnahasta ja titaanista valmistettu puku sekä hiilikuituinen kypärä ovat sen arvoiset.

Dainesen tiedotteen mukaan kyse on uudesta virstanpylväästä turvateknologiassa. Uudessa Mugello R D-air -kisapuvussa on 25 uutta ominaisuutta sekä useita uraauurtavia innovaatioita, joille on saatu viisi uutta patenttia.

Dainese Mugello R D-air.

Dainese Mugello R D-air.

D-air-turvatyynyn suoja-alaa on laajennettu käsittämään niskasta, olkapäistä ja solisluista rintakehän alaosiin. Puvussa on integroitu LED-käyttöliittymä sekä patentoitu älykäs hätävalaistusjärjestelmä, jonka laukaisee D-airin algoritmi.

D-air tarjoaa Dainesen mukaan entistä parempaa mukavuutta ja suojaa ja se on varustettu adaptoituvin polvisuojin sekä innovatiivisin rakenneratkaisuin, kuten esimuotoilluin ja kolmiakselisesti joustavin tekstiilein. Myös kyynärsuoja on suunniteltu uudelleen. Sen liukuosa on muotoiltu eri tavalla kuin aiemmin ja siinä on pikalukitusjärjestelmä.

Uusi Dainese Mugello R D-air tulee myyntiin ensi huhtikuussa.

Uusi Dainese Mugello R D-air tulee myyntiin ensi huhtikuussa.

AGV Pista GP R

Pista GP R on kehitysversio Pista GP -kypärästä, ja sen pitäisi olla täydellinen suojauksen, suorituskyvyn ja mukavuuden kombinaatio. Kypärän näkökenttää on laajennettu Race 3 Max Pinlockin myötä. Siinä on myös uusi patentoitu visiirin lukitusjärjestelmä.

Kypärän aerodynaamisia ominaisuuksia on parannettu tuulitunnelitestatun Biplano-takaspoilerin avulla. Kypärän sisärakenne on pantu uusiksi mukavuuden parantamisen nimissä, ja siinä on myös uusi tuuletusjärjestelmä.

Pista GP R on ensimmäinen kypärä, jossa on mukana nesteytysjärjestelmä. Siinä on sisäiset nestekanavat ja juomaventtiili asennettuna leuan alueelle.

AGV Pista GP R.

AGV Pista GP R.

AGV Pista GP R.

AGV Pista GP R.

Dainese Mugello R D-airin tekniset tiedot.

Dainese Mugello R D-airin tekniset tiedot.