Arai on valmistanut kypäröitä Japanissa Saitamassa jo yli 60 vuoden ajan. Arain toiminnan lähtökohtana on, miten parhaiten suojella kuljettajan päätä.

Vastuu painaa, myös kypäreitä valmistavia henkilöitä. Jokainen kypärän kuori tarkastetaan käsin, ja tarkastaja merkitsee omalla allekirjoituksellaan, että se on läpäissyt tarkastuksen.

Arai myy samoja kypäriä ammattilaisille ja amatööreille, ja videolla kuvastuu ammattilaisilta saadun palautteen merkitys valmistajalle.

Aki Arai toteaa, että tottakai he haluaisivat myydä paljon kypäriä, mutta sen sijaan, että keskittyisivät määrään, haluavat valmistaa kypäriä, jotka ovat mukavia, ja jotka todella suojaavat jotakuta niin hyvin kuin mahdollista onnettomuuden sattuessa.

Tottai kyse on mainos- ja esittelyvideosta, mutta tinkimättömin tavoittein näyttävät olevan matkassa. Ja joka tapauksessa kypäröiden valmistaminen on oma taiteenlajinsa, johon on mukava tutustua. Katso tuore video alla. Mikäli se ei jostain syystä näy, tässä linkki sen Youtube-sivulle.

Arain kypärillä on myös suuri joukko tunnettuja käyttäjiä Freddie Spenceristä Sebastian Vetteliin.