– Samaa vauhtia mentiin Reevesin kanssa. Siinä jäätiin kun tuli noita varvattavia enkä niitten kanssa ottanut riskejä, kommentoi tuore maailmanmestari päätöskilpailua.

Ranskalaiskaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau kaasutteli koko 15 kierroksen ajan kärkikolmikossa. Maalissa suomalaispari oli sekunnin verran edellä. Ranskalaisille pujotettiin kaulaan pronssiset MM-mitalit. Reevesin pyöräkunta sai hopeaa.

Voitettu mestaruus on Päivärinnalle jo viides, mutta Kainulaiselle ensimmäinen. Suomalaiskaksikon voitto jää historian kirjoihin siitä syystä, että Kirsi Kainulaisesta leivottiin ensimmäinen nainen, joka on voittanut maailmanmestaruuden ratamoottoripyöräilyssä. Suomalaisparin menestyksen salaisuus oli tasaisuus. Kaksikko voitti kauden aikana yhden osakilpailun Unkarin Pannoniaringillä ja sijoittui muissa osakilpailuissa kolmen joukkoon.

Iisalmelaisneitokainen hypisteli palkintojen jaon jälkeen kultaista mitaliaan.

– Aika painava tämä on. En vielä oikein tahdo uskoa, että se on minun. Fiilikset on mahtavat, hehkutti Kainulainen pyyhkien kyyneleitä silmäkuopistaan.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 6/6 osakilpailu Donington Iso-Britannia tulokset:

  • 1. Tim Reeves/Gregory Cluze, GBR/FRA, LCR-Yamaha 24:09.058
  • 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, FIN, LCR-BMW +3.386
  • 3. Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau, FRA, LCR-Suzuki +4.474
  • 4. John Holden/Stuart Ramsey, GBR, LCR-Suzuki +19.869

Sarjan lopulliset tulokset:

  • 1. Päivärinta/Kainulainen 177
  • 2. Reeves/Cluze 159
  • 3. Delannoy/Rousseau 139
  • 4. Markus Schlosser/Thomas Hofer, SUI, LCR-BMW 120
  • 5. Bennie Streuer/Geert Koerts, NED, LCR-Suzuki 90

Pekka Päivärinta

Sipossa asuva 45-vuotias rakennusalan yrittäjä, joka edustaa Keravan Moottorikerhoa.

Pekka on voittanut 4 maailmanmestaruutta vuonna 2008 matkustajana Timo Karttiala, vuosina 2010, 2011 ja 2013 matkustajana sveitsiläinen Adolf Hänni. MM-hopeaa Päivärinta on voittanut vuosina 2006, 2007 ja 2009 kyydissään Timo Karttiala, sekä MM-pronssia vuonna 2015 kyydissään Kirsi Kainulainen. Saksan IDM-sarjan mestaruuden Pekka Päivärinta voitti Adolf Hännin kanssa vuosina 2011-2013.

Kirsi Kainulainen

Kirsi on iältään 31 ja syntyisin Iisalmesta. Asuu nykyään Sipoossa ja on ammatiltaan myös rakennusalan yrittäjä.

Kirsi Kainulainen on ajanut SM-pronssia ratamoottoripyöräilyn SM-sarjassa 125-kuutioisten luokassa vuonna 2006. Pohjoismaiden mestaruus pronssi 125-luokassa pujotettiin Kirsin kaulaan vuonna 2007. EM-sarjaa neiti ajoi kilpailukaudet 2004-2007.

Ensimmäinen kilpailu Pekka Päivärinnan matkustajana poiki voiton IDM-sarjan osakilpailussa Zolderin radalla vuonna 2014. Ensimmäinen täysi kilpailukausi Pekka Päivärinnan kanssa toi MM-pronssia 2015. Tuolloin Kirsi Kainulainen oli ensimmäinen nainen, joka on sijoittunut mitaleille ratamoottoripyöräilyn MM-sarjoissa. Lisää merkintöjä historian kirjoihin Kainulainen aikaansai kesäkuun lopulla Unkarin MM-osakilpailussa, jossa hänestä leivottiin ensimmäinen nainen, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan osakilpailun.

Kirsi Kainulainen on monilahjakkuus ja on menestynyt myös hiihdossa. Finlandiahiihdon naisten sarjassa iisalmelainen oli 8. vuonna 2011. SM-hiihdoissa Kainulainen oli 26. perinteisen kolmellakympillä samana vuonna.

Lisää aiheesta Päivärinnan kotisivulta ja Moottoriurheilu.tv:stä.