Viikonlopun valvonnan tuloksena poliisi määräsi Ylivieskassa viisi kuljettajaa väliaikaiseen ajokieltoon. Kolme kuljettajaa sen vuoksi, että he olivat muuttaneet mopon vastaamaan kevytmoottoripyörää, eivätkä olleet muutoskatsastaneet kulkuneuvojaan kevytmoottoripyöriksi, ja näin ollen heidän ajo-oikeutensa ei ollut riittävä.Yksi mopoista kulki poliisin testaamana yli 90 km/h.

Kaksi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon, koska he ajoivat keskustassa yleisillä teillä tai kaduilla motocrossmoottoripyörillä, joita ei ole edes tarkoitettu tieliikenteeseen. Erityisesti nämä kaksi kuljettajaa aiheuttivat ajoillaan vakavaa vaaraa liikenneturvallisuudelle; keulivat, pyrkivät kaikilla keinoin pakenemaan poliisia, ja provosoimaan poliisia omalla liikennekäyttäytymisellä.

Lähes kolmekymmentä vuotta poliisina työskennellyt poliisitiedotteen laatija ylikontaapeli Jouni Rajaniemi ei omien sanojensa mukaan ole koskaan aikaisemmin nähnyt näin vaarallista ja edesvastuutonta liikennekäyttäytymistä, kuin mihin nämä motocross-pyörillä ajaneet pojat syyllistyivät.

Poliisi kiittää yleisöltä saamaansa apua näiden kahden liikennekaaharin kiinnottamiseksi. Poliisi kysyy huolestuneena, tietävätkö vanhemmat, millainen menopeli heidän lapsellaan on? Ja toivoo myös heiltä vastuunottoa asiassa sekä tutustumista lastensa ajopeleihin.