Järvenpään kaupungin edustajina nettiaddressia vastaanottamassa olivat kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen ja perusopetusjohtaja Arja Korhonen.

MKKV:n eli Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistyksen oli määrä vierailla pari viikkoa sitten myös Järvenpäässä Kyrölän ja Koivusaaren kouluissa, mutta perusopetusjohtaja Korhonen kielsi vierailun. Syynä oli Helsingin Sanomien uutinen, jossa kerrottiin, että MKKV:n tilaisuuksissa oli ollut läsnä rikollisjengien edustajia jengiliiveihinsä pukeutuneina.

Maanantaina kaupunki ja MKKV:n edustajat sopivat tilaisuuksien pelisäännöistä. Kaupunki edellyttää, että koulujen tilaisuuksiin ei osallistu rikollisjärjestöihin luettavia moottoripyöräkerhoja, kertoo Keski-Uusimaa-lehti.

MKKV on jo aiemmin ilmoittanut, että rikollisjärjestöiksi luokiteltavien jengien liivien käyttö on kiellettyä sen koulukiusaamista vastaan järjestämissä tilaisuuksissa.

Myös Tuusulassa kerätään nimiä MKKV:n koulukiusaamista vastustavien vierailujen puolesta. Nimensä addressiin ovat kirjoittaneet jo ainakin maailmanmestarit Pekka Päivärinta, Kirsi Kainulainen ja Eero Remes.

Jutun aloituskuva elokuun loppupuolelta, jolloin MKKV vieraili Suomen pohjoisimmalla ala-asteella Nuorgamissa.