Oulun poliisin edustaja kertoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että paikallisesta Pitkäkankaan koulusta on otettu yhteyttä kaahausongelman vuoksi. Syksyn mittaan on sattunut useita läheltä piti -tilanteita, ja monet mopo- ja skootteripojat ovat osoittaneet vakavaa piittaamattomuutta.

Mopojen lisäksi myös mönkijöillä on ajeltu miten sattuu. Koulu on yrittänyt saada kaahaajia kuriin tuloksetta, joten asia eteni poliisin hoidettavaksi.

– Vielä ei ole sattunut henkeen ja terveyteen kohdistuneita vahinkoja, mutta tarvittaessa käynnistämme rikostutkinnan, toteaa rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista.

Kyseessä on 5-10 nuorta, jotka eivät välitä säännöistä. He ovat kaahanneet muun muassa stop-merkeistä välittämättä alueilla, joilla on pieniä lapsia.

Kiiskinen kehottaa vanhempia seuraamaan omien lastensa käyttäytymistä liikenteessä sekä selvittämään, onko lapsen mopo viritetty.

Hän toteaa, että viritetty mopo voi tulla kalliiksi. Sakko on se pienin kulu asiassa. Pahimmassa tapauksessa vanhemmat voivat saada syytteen kulkuneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.

Mikäli mopo todetaan kevytmoottoripyöräksi, siitä joutuu maksamaan liikennevakuutusmaksuja jälkikäteen ja nuori saattaa saada tuomion kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, eikä hän saa uutta ajolupaa vuoteen.

Kiiskinen kertoo, että mopokaaharit ovat jokasyksyinen ongelma muuallakin. Oulunsalossa he ovat osoittaneet poikkeuksellista piittaamattomuutta, joten poliisi aikoo puuttua asiaan ja valvoa tehostetusti alueella.