Päästä maailman sadan arvostetuimman tuotemerkin listalle ei ole mikään pieni asia. Jo muutaman vuoden ajan kolme ensimmäistä ovat olleet sijoitusjärjestyksessä vakio: Apple, Google ja CocaCola. Tänä vuonna listan korkeimmalle sijoitettu ajoneuvovalmistaja Toyota on sijalla viisi.

Mielenkiintoinen havainto on, että sijalla 35 viime vuoden listalla komeillut mp-valmistaja Ducatin omistava Volkswagen on ilmeisesti päästöskandaalien myötä pudonnut kokonaan sadan tunnetuimman brändin listalta.

Muita ohuemmin mp-valmistukseen liittyvä Mercedes-Bentz (omistaa käsittääksemme edelleen siivun MV Agustasta) on sijalla yhdeksän.

Autoja ja moottoripyöriä valmistava BMW puolestaan on sijalla 11, ja maailman suurin moottoripyörävalmistaja Honda - joka tekee myös autoja - sijalla 21.

Harley-Davidson on ilmeisesti kärsinyt odotettua heikommasta taloudellisesta menestyksestä sekä takaisinkutsujen imagolle tuomista kolhuista, sillä se on pudonnut sijalta 79 sijalle 80. Lisäksi sen ympärillä velloo jatkuvasti ostohuhuja.

Joka tapauksessa merkki on ainoa pelkästään moottoripyöriä valmistava yritys listalla, joten se kertoo jotain brändin arvostuksesta.