Pyöränosturi tai -nostin koostuu pylväsnostimesta sekä siihen rakennetusta jalustasta ja pyörän kiinnitysmekanismista. Toisin kuin huoltopöytä, tällainen ratkaisu vaatii merkkikohtaiset kiinnikkeet, että pyörän saa siihen luotettavasti kiinni.

Koska kyseessä on yksipistekiinnitys, jonka varassa pyörä nostetaan ilmaan, kiinnityksen on oltava riittävän tukeva ja rakennelman pitää kestää koko pyörän paino. Silloin kun siinä huoltaa lähinnä omaa pyörää, painon voi ottaa huomion nosturia rakentaessaan.

Nosturi esiteltiin Hackadayn sivuilla, ja siinä on käytetty asuntovaunun nosturia lähtökohtana. Tekijänä on Mick, josta emme valitettavasti tiedä enempää, oivallus on kuitenkin hieno. Hänen sanojensa mukaan projekti maksoi 50 taalaa, laastarin ja kupin kahvia.

Tavoitteena oli rakentaa nosturi, jolla saa moottoripyörän molemmat pyörät irti maasta samalla kertaa. Nosturi myös mahdollistaa renkaiden, jarrupalojen, ketjujen jne. kanssa operoimisen helposti toisin kuin pöytä.

Pyörän laittaminen paikalleen kestää merkkikohtaisten kiinnikkeiden ansiosta vain viisi minuuttia ja pyörän saa nostettua mukavaan työskentelyasentoon. Lisäksi nosturi vie valmiinakin kohtuullisen vähän autotallitilaa.

Lisää aiheesta Hackadayn sivuilla.

Nostimen osien ja kiinnikkeiden periaatepiirros.

Nostimen osien ja kiinnikkeiden periaatepiirros.