Uuden renkaan kehitys- ja testaustyössä on ollut mukana motocross-kilparatojen huippukuljettajia. Ottamalla uuden kuviomallin käyttöön kuluttajille tarkoitetussa Battlecross-valikoimassaan Bridgestone tuo hiekka-alustalla entistä suorituskykyisemmän renkaan kaikkien ulottuville, kansallisen tason mestareista aina aloittelijoihin asti.

X10:n pito-ominaisuudet ovat ennen muuta kuviopalojen muodonmuutoksen ansiota. Uuden pintakuvion ja uudelleen sijoitettujen matalaprofiilisten kuviopalojen pitkittäissuuntainen jäykkyys on pienempi renkaan keskiosassa. Tämän ansiosta kuviopalojen muodonmuutos on suurempi ja palojen särmät pureutuvat tehokkaammin hiekkaan. Renkaan muodonmuutokset tehostavat itsepuhdistuvuutta eli kuvion väleihin pakkautuneen hiekan poistumista, mikä myös parantaa pitoa.

Edeltäjäänsä M101-/M102-renkaaseen verrattuna Battlecross X10:n veto-ominaisuudet ovat tuntuvasti paremmat hiekka-alustoilla, ja takarenkaan pito ja vakaus ovat uudella tasolla Bridgestonen omien testien perusteella.

X10 täydentää uuden sukupolven Battlecross-valikoiman, johon kuuluvat jo X20 pehmeälle ajoalustalle, X30 keskikovalle ajoalustalle ja X40 kovalle ajoalustalle. Valikoimasta löytyy siten suorituskykyinen rengas kaiken tasoisille motocross-fanaatikoille ja kaikkiin Euroopassa esiintyviin olosuhteisiin.

Hiekkaiseen maastoon tarkoitettu Battlecross X10 tulee Euroopan markkinoille huhtikuussa 2017. Eturenkaan koko on 80/100-21 ja takarenkaan koot ovat 100/90-19 ja 110/90-19.