BMW Groupin tehdas Manauksessa Brasiliassa käynnistää moottoripyörätuotannon yhdeksän eri mallin turvin. Linjalta ensimmäisenä valmistuva pyörä on BMW F 700 GS. Yritys on investoinut tuotantolaitokseen noin 10,5 miljoonaa euroa.

Tehtaalta vielä tänä vuonna valmistuviin malleihin kuuluvat myös F 800 GS, F 800 GS Adventure, F 800 R, R 1200 GS, R 1200 GS Adventure, S 1000 R, S 1000 RR ja S 1000 XR.

Tuotantolaitoksen kapasiteetti on 10 000 moottoripyörää vuodessa, ja se työllistää 175 henkilöä sekä tekee yhteistyötä 45 paikallisen toimijan kanssa. Luvut kasvavat sikäli kuin markkinat vetävät.

– BMW Motorrad laajentaa globaalisti moottoripyörätuotantoaan saavuttaakseen pysyvää liiketoiminnan kasvua. Brasilia on tässä strategiassa tärkeä markkina, ja näemme suurta potentiaalia maassa keskipitkällä ja pitkällä tähtäimellä. Siksi olemme päättäneet rakentaa ensimmäisen Saksan ulkopuolella sataprosenttisesti omistamamme mp-tehdaslaitoksen Manaukseen, BMW Motorradin pääjohtaja Stephan Schaller selitti.

BMW Motorrad on saavuttanut markkinajohtajuuden Brasiliassa yli 500-kuutioisten segmentissä tänä vuonna. Kyseessä on jo toinen BMW Groupin omistama tehdas Brasiliassa, maailman yhdessä väkirikkaimmista ja voimakkaimmin kasvavista valtioista. Yrityksellä on Araquarissa autojen tuotantolaitos.

Hehtaarin eli noin 10 000 m2 tuotantolaitoksen rakentaminen kesti noin yhdeksän kuukautta.